Viljaratas aitab teha puu- ja köögiviljadest tervislikke ning maitsvaid toite

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljaratas.
Viljaratas. Foto: toitumine.ee

Tervise Arengu Instituudi (TAI) sellesügisese kampaania raames on veebilehele toitumine.ee pandud üles viljaratas, mida keerutades pakub too iga puu- või köögivilja kohta viis erinevat retsepti.


Ratast keerutades jääb nool ühe vilja peale. Retseptid, mida soovitatakse, on kokku kogutud erinevate toidublogijate veebikülgedelt. Näiteks kõrvitsa ja suvikõrvitsa puhul on välja toodud kõrvitsarisotto, kukeseene-suvikõrvitsakotlettide, juustuse ahjukõrvitsa, kõrvitsalasanje ning kõrvitsa-ananassimuffinite retseptid.

TAI toitumisekspert Tagli Pitsi sõnul on üheks põhjuseks, miks ei sööda piisavalt puu- ja köögivilju, tihti märgitud just seda, et need ei maitse. Sel aastal keskendubki instituudi kampaania erinevatele võimalustele, kuidas puu- ja köögivilju valmistada nii, et need oleksid isuäratavad ja maitsvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles