Taksos läheb lapse sõidutamine turvatoolis rohkem maksma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod taksopeatuses.
Taksod taksopeatuses. Foto: Peeter Langovits

Tulika Takso on üks väheseid taksofirmasid Tallinnas, kes pakub võimalust väikelast taksosõidu ajal turvatooli panna, kuid lapse ohutu sõidutamine tavalisest rohkem maksma, sest tasuda tuleb ka turvatooli toomise eest.

Kuna laste turvatool ei ole taksodes kohustuslik, jääb üle loota taksojuhtide tervele mõistusele ja südametunnistusele, kirjutab Den za Dnjom. Ajalehe korraldatud katse käigus aga selgus, et väikese reisija ohutusega on valmis riskima lõviosa Tallinna taksofirmadest.

Ajakirjanik helistas 20 taksofirmasse palvega saata takso ühe täiskasvanu ja kahe pooleteiseaastase lapse jaoks. Need olid olemas vaid kahes firmas leidusid laste turvatoolid.

Tulika Takso oli üks neist, mis nõustus saatma auto koos lapseistmega. Kuid sel juhul tuleb kliendil rohkem maksta, sest taksojuht sõidab Tihase tänavale taksoparki tooli järele ja taksomeeter lülitatakse sisse juba alates taksopargist väljasõitmisest.

Ka Tallink Taksost õnnestus leida kolm lapsetooli, kuid taksot koos tooliga tuleb sel juhul tellida vaid interneti kaudu varem ette.

Teiste taksofirmade dispetšerid palusid kas lapsi süles hoida või nad täiskasvanute mõeldud turvavööga kinnitada.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi autovedude peaspetsialist Eero Arniste selgituse kohaselt ei nõuta turvatooli taksodes, sest tavaliselt on taksojuhtidel pikk staaž ja oskused ning linnasisene sõidukiirus on väike. Samas valmistatakse ette uut liiklusseadustikku, mis muudab turvatooli ka taksodes kohustuslikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles