Nutikaid taimepotte on mitmeid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutipotte on müügil mitmeid.
Nutipotte on müügil mitmeid. Foto: Tootja fotod

Eestlaste loodud nutipott Click & Grow on meil ja mujal maailmas üsna palju tähelepanu saanud. Samas leiab kaubandusvõrgust ka teisi nutipotte.

Näiteks on olemas selline taimepott nagu Herb:ie, mille teeb eriliseks see, et taimed kasvavad potis ilma mullata ehk siis vesikasvatuse meetodil. Lisaks on potil küljes taimelamp. Herb:ie-ga saab kasvatada salateid, maitsetaimi, köögivilju ja lilli ning seda nii seemnest kui ka taimedest. Seda saab kinnitada ka seinale. Hind küündib Eestis üle 100 euro.

Skyplanter on jällegi pott, kus saab lilli kasvatada tagurpidi. Pott riputatakse lakke ja ka taim kasvab rippudes allapoole. Tagurpidi olemine taimedele halvasti ei mõju, sest taimed suudavad kasvutingimustega kohaneda. Pott täidetakse mulla või kasvusubstraadiga ning kastmine toimub ülevalt juurte juurest. Potiga on kaasas kastmisindikaator. Potte on saadaval erinevates mõõtudes, väiksemate hinnad jäävad alla paarikümne euro.

Click & Grow`d nimetavad selle loojad isekasvatajaks, mille elektroonika hoolitseb taime kastmise ja väetamise eest. Nutipotis saab kasvatada lilli ja maitsetaimi. Taimede vahetamiseks tuleb osta uus taimekassett. Kassetis on muld, seemned ja taime eest hoolitsemise tarkvara. Pott maksab pisut alla 40 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles