Norra firmad müüvad hulgaliselt troopilist parketti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paapua ja Uus-Guinea vihmametsadest pärit parketipuit.
Paapua ja Uus-Guinea vihmametsadest pärit parketipuit. Foto: Aftenposten

Norra keskkonnaorganisatsioonide iga-aastane uuring näitab, et Norras müüakse hulgaliselt vihmametsade puidust toodetud kaupu, eriti populaarne on troopiline parkett.


Kuna probleem vihmametsades aina suureneb, viidi uuring läbi juba seitsmendat aastat järjest, hõlmates endaga 45 ehitus- ja sisustuskauplust, vahendab

Aftenposten

.



Vihmametsade Fondi teatel juhtis tabelit juba teist aastat järjest troopilist parketti pakkuv internetikauplus Gulvspesialisten.no, kelle valiku seas on nii merbau kui wengé ja iroko puidust valmistatud parketti.



Organisatsiooni sõnul pärinevad need ohustatud puuliigid Kagu-Aasia Paapua ja troopilise Aafrika vihmametsadest, mille iga-aastane raie moodutab ligi poole Norra pindalast ning müüki läheb puit peamiselt Euroopas.



Uuringu kohaselt on paljud ehituskaupade poed siiski vähendanud troopilise puidu müüki ning hakanud väljendama üha suuremat vastuseisu vihmametsade mahavõtmisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles