Eesti Posti ööpäevaringsete pakiautomaatide võrgustik on käivitunud täies mahus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakiautomaat.
Pakiautomaat. Foto: Eesti Post

Töös on 38 Post24 pakiautomaati, millega on võimalik kirju ja pakke nii saata kui vastu võtta, tegemist on Eesti esimese ööpäevaringselt tegutseva pakiautomaatide võrgustikuga.

«Meie eelis on, et saame pakkuda kliendile ööpäevaringselt turvalist saadetiste edastamise ja kättesaamise teenust,» rääkis Eesti Posti logistikadivisjoni juht Ansi Arumeel. «Pakiautomaadist saab 24 tundi ööpäevas pakki saata nii teise pakiautomaati kui ka kõikidesse Eesti Posti postiasutustesse või valida kättetoimetajaks kulleri, paki teekond on veebist jälgitav,» vahendas ettevõtte pressiesindaja tema sõnu.

Tegemist on lahendusega, mis viib kasutamismugavuse uuele tasemele – pakiautomaati saab välitingimustes kasutada nii pakkide kui kirjade vahendamiseks 24 tundi ööpäevas; juurdepääs on tagatud nii jalgsi, ühistranspordi kui ka autoga; pakiautomaadid on turvalised ja varustatud valveseadmetega ning paki vastuvõtmiseks kulub kõigest 15 sekundit.

Pakiautomaadid on paigaldatud üle Eesti suurematesse linnadesse enamkäidavatesse kohtadesse. Iseteeninduslikud automaadid võeti kasutusele esmajoones Eestis, lähiajal hakkab Eesti Post teenust pakkuma ka Lätis ja Leedus.

Pakiautomaatide tootja on Poola ettevõte InPost, kelle põhitegevuseks ongi seteeninduslike automaatide valmistamine. InPosti juhi Łukasz Nowiński sõnul on ettevõte pakiautomaatide tootmises maailmas turuliider. «Üle Euroopa on analoogse tehnoloogiaga pakiautomaate paigaldatud juba ligi 3000. InPostil on Poolas 430 automaati ning laienemine mujale Euroopasse toimub väga kiiresti,» kommenteeris Nowiński. Samalaadseid pakiautomaate paigaldatakse ka Tšiilis, sealsed postijuhid tutvusid eelmisel nädalal Eesti Posti pakiautomaatidega.

Koos Post24 pakiautomaatidega on Eesti Postil 428 pakkide saatmis- ja väljastuspunkti üle Eesti. Sarnased pakiautomaadid on edukalt kasutusel mitmetes Euroopa riikides, näiteks Saksamaal, Taanis, Venemaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles