Tanklaketid langetasid kütuste hindu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neste tankla.
Neste tankla. Foto: Peeter Langovits

Tanklaketid langetasid täna hommikul mootoribensiinide jaemüügihindu 1,5 senti liitrilt. Pärastlõunal lisas Neste langusele veel pool senti.

Hinnalanguse algatas Neste Eesti, kelle teatel oli hinnamuudatuse põhjuseks sisseostuhindade alanemine.

Olerex ja Alexela teatasid hommikul samuti, et langetasid mootoribensiinide hinda 1,5 senti. Diislikütuse hind jäi samaks.

Olerexi kinnitusel on Põhjamere Brenti toornafta hind üle pika aja langenud taseme lähedale 100 dollarit barrelilt. Sellel tasemel oli Brent viimati veebruaris 

«Toome languse maailmaturul jaehindadesse», ütles Olerexi turundusjuht Antti Moppel.

«Siiski tuleb tähele panna, et Euroopas müüdav Põhjamere nafta on USA toornaftast peaaegu veerandi võrra kallim. Seetõttu ei ole jaehindu võimalik langetada sellises ulatuses, mis USA börside jälgijatele õiglane tunduks,» lisas turundusjuht.

 Ameerika dollarites kaubeldavate naftatoodete hinnalangust nõrgestab dollari enese kallinemine euro suhtes, mis muudab naftatooted eurode eest ostjatele kallimaks.

 Uued hinnad tanklates:

 Bensiin 95 1,264

Bensiin 98 1,309

Diislikütus 1,279

Alexela teatas õhtul, et langetas kõigi kütuste hindu veel 0,5 sendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles