Palo: peresid päästavad vaesusest töötavad vanemad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Rahvastikuministri Urve Palo sõnul aitavad perede majandusliku olukorra paranemisele erinevatest riigitoetustest paremini kaasa töötavad vanemad.

«Kõige parem relv lastega peredes vaesuse vastu võitlemiseks on see, kui mõlemad vanemad käivad tööl, mitte riigi soodustused,» lausus Palo rahvastikuministri büroo tellitud uuringu «Eesti perede elujärg 2003-2007» esitlusel.

Et vanemate töölkäimist soodustada, võiks ministri arvates kaaluda Rootsi mudelit, kus töölkäivalt lapsevanemalt ei võeta ära vanemahüvitist, vaid ta saab selle palgale lisaks. Veel soodustaks vanemate töölkäimist kvaliteetne ja kättesaadav lastehoid ning selles vallas peaks riigi toetus jätkuma.

Samas tõi Palo välja, et varasemad uuringud on näidanud, et suur osa lapsevanematest peab töö ja pereelu ühitamist raskeks. See võib olukorras, kus sündimus ja naiste tööhõive kasvab, osutuda oluliseks probleemiks. Kuid sellest hoolimata rõhutas minister, et naiste kõrge tööhõive Eestis võrreldes teiste Euroopa riikidega on positiivne ja see peaks nii jääma ka tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles