Ametiühing riigiametnikele tulemuspalka ei maksaks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamik valimistega seotud kriminaalasjadest uurivad võimalikku häälteostmist.
Enamik valimistega seotud kriminaalasjadest uurivad võimalikku häälteostmist. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tulemustasude maksmine riigiametnikele on ametnike ametiühingu esindaja Kalle Liivamäe sõnul põhjendamatu, sest riigiametites pole tulemust tihtipeale võimalik mõõta.

«Ainult vähestes valdkondades saab riigiametis tulemust mõõta ja seda ka ainult grupiviisiliselt,» rääkis Riigi- ja Omavalitsusasutuste Töötajate Ametiühingute Liidu (ROTAL) juht Kalle Liivamägi KUKU raadio hommikuprogrammile «Ärataja».

Tema hinnangul on seega tulemuspalga maksmine ühele või teisele inimesele  täiesti subjektiivne. «Seepärast oleme meie pigem riigiametnike astmepalga määra tõstmise poolt ja teinud valitsusele ka vastavasisulisi ettepanekuid, kuid seda pole siiani tehtud,» selgitas ta.

Ametiühinguliidri hinnangul põhjustavad erinevused ministeeriumite rahastamises suuri kõikumisi ka tulemustasudes.

«Rikkamad ministeeriumid on kategooriliselt astmepalga määra tõstmise vastu, kuna nad on harjunud suuremaid tulemustasusid maksma,» rääkis ta. Liivamäe sõnul saavad kopsakaid tulemustasusid ainult vähesed kõrged ametnikud, aga ametiühing tahab erasektoriga võrdväärset töötasu ka madalamatele ametnikele.

Ministeeriumitest on tulemustasu maksmisest tänavu teatanud näiteks kaitseministeerium, kus töötajad said kokku ligi kaks miljonit krooni tulemustasu.

Tulemustasu on töötajaile lubanud maksta ka justiitsministeerium ning haridus- ja teadusministeerium, viimases makstakse tulemustasu kokku ligi 1,8 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles