Eesti Pank soovitab inimestel igaks juhuks sularaha kaasas kanda

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti Panga riskijuht Aalo Kuke sõnul võiks inimesed igaks juhuks endaga kaasas kanda sularaha juhuks, kui ilmneb mõni makseterminalide tõrge.

12 tundi, mille jooksul tuleb hädaolukorra seaduse kohaselt rikke korral taastada kaardimakse- ja pankade vahelise tehingud, on Eesti panga riskijuhi sõnul määratud kriisiolukordadeks, nagu küberrünnakud ja terroriaktid, vahendab ERR uudised.

Tehniliste rikete korral on see aeg märksa lühem, selgitas Kukk ning lisas, et pühapäevase juhtumi puhul ületati taastamise ajalimiit, mil ei suudetud poolteise tunni jooksul süsteemi taastada.

«Me elame ajastul, kus kasutame üldjuhul tavapäraselt elektivalgust, aga samas meil ikkagi on kusagil küünlajupp või tikud varuks. Nii minu meelest tuleks ka suhtuda elektroonsete maksevahendite propageerimisse,» kommenteeris Kukk ja märkis, et kuna elektroonsete maksevahendite ja sidekanalite puhul võivad ilmneda tõrked, siis oleks lahenduseks sularaha kaasas kandmine.

Loe lähemalt ERR uudistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles