Aedniku soovitused toataimede hooldamisel oktoobris

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alpikann.
Alpikann. Foto: Margus Ansu

• Tutvu toalillede valikuga ja too tuppa uusi lemmikuid.

• Alpikann ja krüsanteem ei peagi olema igikestvad, kuid õige hooldusega pakuvad nad silmailu mitu nädalat. Alpikann püsib kauem ilus, kui teda kasta alt poolt. Vett ei tohi seisma jätta üle poole tunni. Lisa kastmisveele natuke tsitruseliste või orhideedeväetist, nii õitseb taim kauem, õied on jätkuvalt suured ning värvikad. Eemalda kollaseks muutunud lehed ja õitsenud õievarred kergelt neist tõmmates.

• Ole ettevaatlik toataimede ülekastmisega ja liigse väetamisega.

• Kuna algab kütteperiood, siis tõsta taimed küttekehadest piisavalt kaugele. Alusta niiskemat õhku vajavate taimede piserdamisega. Pea meeles, et vesi peab jõudma taimeni pigem käesooja uduna, kui külmade piiskadena. Jälgi, et vesi ei koguneks lehtede kaelusesse.

• Tõsta lilled valgusele lähemale. Otsi ülesse taimede valgustamiseks mõeldud lambid. Valguse puudust on mõttekas ennetada, mitte tegeleda hiljem probleemide lahendamisega.


Allikas: Hansaplant

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles