Tühjaks jäänud kaubanduskeskus sundis Novaluxi lahkuma

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novaluxi kaupluses pakutav kaup.
Novaluxi kaupluses pakutav kaup. Foto: Ove Maidla / Postimees

Novembri lõpus paneb Kohtla-Järve Prestone kaubanduskeskuses selle avamisest saati tegutsenud Novaluxi kauplus uksed lõplikult kinni. Novaluxi kinnitusel peitub lahkumise põhjus tühjaks jäänud kaubanduskeskuses.

«Ostjate puuduse üle me ei kurda, aga see keskus siin on ju tühi ja meie rendileping hakkab ka lõppema. Kahju on muidugi – see on ju üldse esimene Novaluxi kauplus Eestis,» rääkis kaupluse juhataja Silvi Niinepuu Põhjarannikule.

ASi Novalux tegevjuht ja juhatuse liige Margo Pruunlep ütles sulgemise põhjuseks, et viimastel aastatel on Kohtla-Järvele lisandunud mitu nüüdisaegsemat tõmbekeskust ja neil on oma värskuses eelis kümme aastat vana keskuse ees. Jõhvi kauplust Pruunlepa sõnul sulgemine ei ähvarda. «Oktoobris sulgeme lepingu lõppemise tõttu Saaremaa Novaluxi. Rohkem sulgemisi lähiajal plaanis ei ole; jätkame tegevust 11 kauplusega üle Eesti.»

2000. aasta suvel avatud Prestone kaubanduskeskus alustas suurejooneliselt: kaupa pakkusid +- Elektroonika, Seppälä, Lee Teksapood, Novalux, Walking, Ehituse ABC ja Säästumarket; tegutses väike kohvik. Keskuse omanikel olid suurejoonelised plaanid laieneda – olemas olid nii maaeraldus kui detailplaneering – ning kui see oktoobris 2001 müüki pandi, võis rääkida stabiilsete rahavoogudega hästi toimivast ärist, mis oli täielikult rendilepingutega kaetud.

Esimesena lahkus Prestonest +- Elektroonika, mis Jõhvi Tsentraali üle kolis. Järgmisena kadusid Lee ja Seppälä ning keskuse teine korrus omandas müügibokside pisenedes üha enam turu ilmet. Vironia keskuse valmides kolis Prestonest välja ka Walking ning poolteise kuu pärast paneb uksed kinni ülakorruse viimane arvestatav kauplus Novalux.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles