Mitukümmend toodet loodab saada pääsukese- või ristikumärki

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääsukesemärk.
Pääsukesemärk. Foto: SCANPIX

Sel nädalal hindavad toidueksperdid Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojas (EPKK) taas toiduainete kvaliteeti, et omistada väärilistele toodetele pääsukese- või ristikumärk.

Pääsukesemärki taotleb tänavu 11 ettevõtet 34 tootele ja ristikumärki 6 ettevõtet 11 tootele. Lisaks soovivad juba kehtivat litsentsilepingut pikendada kokku 49 ettevõtet 151 tootele.

EPKK on toidukvaliteedimärke välja andnud 1998. aastast alates. Tooteid hindavad toiduainetööstuste, teadusasutuste ja -laborite erialaspetsialistidest koosnevad ekspertkomisjonid. Hindamine toimub väljatöötatud kriteeriumide alusel, ekspertide isiklikud maitse-eelistused arvesse ei lähe ning hindamise ajal on toodete kaubamärgid ekspertidele teadmata.

Eksperdid hindavad tooteid kuues tootegrupis: lihatooted; piimatooted; pagaritooted ja teraviljatooted; aedviljakonservid, kastmed, mittealkohoolsed joogid; alkohoolsed joogid.

Lisaks põhihindamisele kontrollib EPKK märke kandvate toodete kvaliteeti ja tooraine päritolu ka jooksvalt.

Pääsukesemärk ehk Tunnustatud Eesti Maitse märk antakse kvaliteetsetele, kodumaisest põhitoorainest Eestis valmistatud toodetele. Ristikumärk ehk Tunnustatud Maitse märk antakse kvaliteetsele tootele, toote valmistamisel kasutatud tooraine päritolu ei kontrollita.

Tänavu sügisel märgi saavad tooted võivad seda kanda 2012. aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles