Euro vähendas valuutavahetuse käivet kolmveerandi võrra

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurexi kontor
Eurexi kontor Foto: Mihkel Maripuu

Pärast euro tulekut on Eurexi valuutavahetuse käive vähenenud 75 protsenti. Koos kõikide muude tegevusaladega on suudetud aga kogukäivet natukene kasvatada.

Drastilise käibelanguse tulemusel on Eurex pidanud sulgema ainult valuutavahetusega tegelenud kontorid ning mitte pikendama tähtajalise töölepinguga tööl olnud inimeste tööaega, rääkis ettevõtte juht Mihkel Rõuk.

«Langus oli nii nagu prognoosisime või natukene rohkem isegi. 75 protsenti,» sõnas ta.

Käibelangus tähendas, et tõstma pidi teiste valuutade marginaale. «Ise olen seisukohal, et valuutavahetused, mis sularaha vahetavad, teevad seda kahjumlikult teiste teenuste toel,» nentis Rõuk siiski.

Eurexi puhul on teisteks teenusteks maksevahendus ja sularahavedu. Viimane läheb firmajuhi sõnul eriti hästi. «G4S oli siiani ainuke turul nii et järgmisel tulijal oli võimalus kiirelt käivet kasvatada,» selgitas ta, lisades, et liiga kiire kasv on tekitanud ka personaliprobleeme.

Rõugi hinnangul läheb veel natuke aega, enne, kui euro mõjud täielikult ilmsiks tulevad. «Ootame lainetuse vaibumist järgmistel aastatel.»

Küsimusele, milliseks kujuneb selle aasta käive ja kasum, vastas Rõuk, et käive tuleb kindlasti suurem, ent kasumi suurusest ta rääkida veel ei saa. Möödunud aastal oli firma käive 37,4 ja kasum 6,8 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles