Testid: millist marki tolmuimejad on paremad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tolmuimeja.
Tolmuimeja. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline testimisorganisatsioon ICRT on viimasel paaril aastal teinud mitmeid tolmuimejate teste. Norra tarbijakaitseamet võttis ette 50 testi tulemused ning püüdis välja selgitada, millist marki tolmuimejad on paremad.

Parima tulemuse sai Electrolux – üheksa selle firma mudelit teenisid testides keskmiselt 75 punkti 100st võimalikust. Parimad mudelid teenisid lausa 79 punkti, selliseid mudeleid oli kokku kolm (Z8820P, ZUS3932B, ZUSG3901), ülejäänute punktisummad olid pisut väiksemad.

Teise koha sai Miele, kelle mudeleid testiti kuus. Keskmiseks oli 71 punkti ning parima mudeli (S5 EcoLine Green) tulemuseks oli 74 punkti.

Kolmandat ja neljandat kohta jäid jagama Bosch ja Siemens keskmise tulemusega 70 punkti. Neist ei jäänud samas kuigi palju maha ka Philips, kes oli testides esindatud lausa 11 mudeliga, keskmine punktisumma oli 69.

Eelviimaseks jäi 66 punktiga taanlaste Nilfisk, kellelt oli testides viis mudelit. Viimasel kohal oli Dyson, kes on keskendunud tolmukottideta masinate segmendile. Kaheksa Dysoni mudelit said keskmiseks tulemuseks vaid 63 punkti ning ükski mudel eraldi ei ületanud 70 piiri. Kehva tulemuse põhjuseks olid muu hulgas aparaatide raskus, lärmakus ja vähene imemisvõimsus.

Lisaks leidus ICRT testitud tolmuimejate seas Hooveri ja Samsungi mudeleid, kuid kuna neid oli üksikuid, jäid need keskmistel tulemustel põhinevast ülevaatest välja.

Punkte jagas ICRT mitmete omaduste põhjal. Kõige kaalukamaks oli aparaadi peafunktsiooni ehk tolmuimemise tõhusus. See andis koguni 50 protsenti punktisummast. Neljandik punktidest tuli kasutajasõbralikkuse hindamisest – see kätkes endas hinnanguid näiteks  tolmukoti- või filtri vahetusele; sellele, kui kerge või raske on imeda tolmu mööbli alt ning kui hõlpsalt aparaat üle toapõranda ja uksepakkude veereb. Muud näitajad, sealhulgas energiatarve, müra ja vastupidavus olid väiksema kaaluga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles