Registreeritud töötus väheneb viimase aja aeglaseimas tempos

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa
Töötukassa Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Töötukassa andmeil vähenes registreeritud töötute üldarv viimase nädala jooksul 19 inimese võrra, mis on viimaste aegade madalaim näitaja.

Suvel vähenes registreeritud töötute üldarv kohati 600–900 inimese võrra nädalas.

Uusi töötuid võttis töötukassa viimase nädala jooksul arvele 1590. See näitaja on viimastel nädalatel kõikunud valdavalt 1500–1800 piires ehk kõrgemal tasemel suvisest. Eelemisel nädalal registreeritud uutest töötutest oli 162 koondatud nende eelmisest töökohast.

Töötukassa analüütik Kristi Villsaar selgitas, et liikumised tööturul on mõjutatud sesoonsetest teguritest. «Reeglina kevad- ja suvekuudel langeb töötute arv kiiremini ning sügisel langus aeglustub. Nii ka sellel aastal. Kui kevadel ja suvel langes töötute arv kiiresti, siis septembris töötute arvu langus mõnevõrra aeglustus,» märkis ta.

Töötuna arvelevõtmiste arv on võrreldes eelnevate kuudega mõnevõrra kasvanud ja arveloleku lõpetamiste arv vähenenud. «Põhjuseks on suviste hooajatööde lõppemine ning samuti kasvab sügiseti töötute registreerimisaktiivsus,» selgitas Villsaar.

Kokku on töötukassa andmeil praegu arvel 46 503 töötut, mis moodustab 7,2 protsenti tööjõust 16 aastat kuni pensioniiga.

Töötukassal on praegu pakkuda 5929 töökohta Eestis ja 702 välismaal. Eestis pakutavad töökohad sisaldavad muu hulgas enam kui 1900 küsitleja töökohta, mis on tõenäoliselt seotud eelseisva rahvaloendusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles