Kuumalaine: ventilaatorid on poodides otsakorral

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ventilaator.
Ventilaator. Foto: Marko Saarm / Sakala

Erakordselt kuum suvi teeb palju tuska külmalembelistele, kes lämbe palavuse eest konditsioneeride ja ventilaatorite juures jahutust otsivad.

Kel aga ventilaatorit pole või see katki on läinud, see peab jahutust tikutulega taga otsima, sest poes on müügil vaid viimased külmapuhurid. Bauhofi turundusdirektori Evelin Pae sõnul on kuumade ilmade tõttu ventilaatorite ja jahutusseadmete müügid eelnevatest aastatest kordades suuremad. Suurtest kauplustest olid eelmise nädala lõpuks ventilaatorid juba otsa saanud, kuid uuel nädalal pidi lisa tulema. «Lisaks ventilaatoritele liiguvad väga hästi ka kallimad portatiivsed kliimaseadmed, mis on samuti tänaseks juba peaaegu, et läbi müüdud,» sõnas ta.

Ka Prisma Peremarketi kommunikatsioonijuhi Piret Lankotsa sõnul on ventilaatorite müük olnud oodatust suurem. «Püüame juba mõnda aega kohalikelt tarnijatelt kaupa juurde saada,» märkis ta.

Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats nõustus, et ventilaatoritele on tänavu erakordselt kõrge nõudlus. «Ventilaatoreid on meil tõesti alles veel vaid mõnes üksikus poes,» sõnas ta.

Lisaks ventilaatoritele on ostetakse järjest enam ka laste liivakasti mänguasju, täispuhutavaid ranna mänguasju ja veepüstoleid. «Ilmselt on neid rannas kõvasti rohkem vaja, kui eelmisel aastal,» pakkus Bats.

Pae sõnul on vihma vähesuse tõttu Bauhofis nõudlus kasvanud ka kastmisega seonduvatele toodetele. «Ostude põhjal on hea meel näha, et inimesed puhkavad aktiivselt – müüb kõik vaba ajaga seonduv – aiamööblist ja basseinidest matka- ja ujumistarveteni,» sõnas Pae. «Tööriistade ja tööriistatarvikute müügid on eelmisest aastast samuti ees, mis tähendab, et puhkuse kõrvalt tehakse aktiivselt ka remondi- ja ehitustöid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles