Kuidas muuta magamistuba mugavamaks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magamistuba ei tohiks olla laoruum.
Magamistuba ei tohiks olla laoruum. Foto: SCANPIX

Selleks, et magamistoas oleks mugavam olla ja uni tuleks magus, tuleks viia sealt ära kõik asjad, mis sinna ei kuulu.

Siinkohal kuus soovitust portaalilt ehow.com, kuidas muuta oma magamistuba lõõgastumise kohaks.

1. Ärge kasutage magamistuba laoruumina, kus vedelevad hunnikus asjad, mis ei pea selles toas olema. Korjake kokku põrandal olevad riided, raamatud ja paberid ning pange need asjad selleks ettenähtud riiulisse, sahtlisse või kappi, seejärel puhastage põrand.

2. Tehke laud, kummut ja riiulid puhtaks ning sorteerige seal olevad asjad. Ebavajalikud asjad visake minema. Meigivahendite hoidmiseks tehke eraldi koht või kasutage selleks võimalusel üldse teist ruumi. Ruumi kokkuhoidmiseks kasutage nt ehete puud, samuti tehke mööblipinnad iluasjadest jms puhtamaks.

3. Korjake kokku kõik voodil vedelevad riided, raamatud või muud asjad. Voodis võivad olla vaid voodiriided, -katted ja padjad. Vähendage ka dekoratiivpatjade hulka. Ostke asjade hoidmiseks kastid või korvid, mis mahuvad voodi alla, ning hoidke seal voodipesu, hooajarõivaid või muid asju, mida peate oluliseks säilitada. 

4. Tehke kapis-sahtlites puhastus, viige minema kõik riided (taaskasutusse või annetuseks), mida te pole kuus kuud kandnud või hooaja rõivaste puhul üle aasta. Sorteerige riided ning tähistage iga sahtel vastavalt sellele, milliseid esemeid seal hoiate.

5. Tehke magamistoa seinakapp tühjaks ja lööge seal kord majja. Viige kõik riided, mida te ei kasuta ega vaja, kas taaskasutusse või äraviskamiseks. Pakkige hooajarõivad spetsiaalsetesse kottidesse ning pange need silma eest ära kapi tagumisse nurka. Ostke rõivaste, jalatsite jm hoidmise jaoks sobiva mõõduga kastid, riiulid jne (võimalusi selleks on palju).

6. Muutke harjumuseks, et teete iga päev voodi üles ja panete mustad riided pesukorvi, samuti tehke kindel kava, millal puhastate tuba ja pühite tolmu. Tehke endale kohustuseks hoida magamistuba puhas ja korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles