Selgus tänavune koerasõbralikem tegu

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Kärner ja päästetud Pontu.
Sigrid Kärner ja päästetud Pontu. Foto: Eesti Koeraomanike Selts

Pühapäeval andsid koeraomanike selts ja Bigpank välja tänavuse «Aasta kõige koerasõbralikuma teo» tiitli. Tunnustuse pälvis loomakaitse seltsi vabatahtlik Sigrid Kärner, kes võttis oma hoole alla auto alla jäänud ja raskelt vigastatud koera.

«Vabatahtlik töö annab küll väga palju juurde, et sellesse oma aega ja energiat panustada, ent suurim tasu on siiski see, kui loom leiab endale hea kodu. Raha või tiitel on selle puhul teisejärguline,» kommenteeris auhinna saamist Kärner.

Siiski peab ta loomasõprade tunnustamist vajalikuks. «Arvan, et sellelaadsed konkursid edendavad head loomapidamistava, mis sütitab ka teiste initsiatiivi ja mõtlemismalli nõrgematest lugu pidama,» ütles ta. «On väga tore, et korra aastas eeskujulikemaid abistajaid tunnustatakse, ent heategusid võiks teha ikka kogu aasta vältel.»

«Aasta kõige koerasõbralikum teo» tiitli omistavad Bigpank ja Eesti Koeraomanike Selts isikule või isikutele, kes on oma tegevusega andnud viimasel aastal märkimisväärse panuse Eesti koerapidamiskultuuri ja heade koerapidamistavade edendamisse ning koduta loomade probleemi teadvustamisse ja leevendamisse. Tiitlivõitja valiti välja internetihääletuse teel konkursile esitatud kandidaatide seast.

Möödunud aastal sai aasta kõige koerasõbralikuma teo tiitli Pärnust pärit Sven Soomuste, kelle kiire reageerimine päästis Pärnus autolt löögi saanud koera elu ning viis kodust ära jooksnud looma taas peremehega kokku. 2009. aastal oli võitjaks Oskar Sisas Võrumaalt, kes kulutas ligi 40 000 krooni, et terveks ravida varjupaigast võetud Simba-nimelise koera esikäpaluud, mis said tõsiselt viga, kui loom traktori vikati ette jooksis. 2008. aastal esmakordselt toimunud konkursi tiitli pälvis hüljatud ja väärkoheldud koerte abistamisega tegelev Piret Audse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles