Noorpoliitikud kutsuvad üles laenuvabadele pühadele

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment kiirlaenufirma Credit24 veebilehelt.
Fragment kiirlaenufirma Credit24 veebilehelt. Foto: Credit24

Poliitilised noorteühendused kutsuvad üles inimesi pühade eel kainet mõistust säilitama, oma rahalisi võimalusi arukalt hindama ja mõttetuid kulutusi vältima.

«Inimesed, kaaluge tõsiselt, kas ja milliseid kingitusi üldse teha. Ärge lõpetage vana aastat uute laenudega, vaid kinkige oma perele laenuvaba aasta algus. Tõeline jõulurõõm ei tule poest ostetud asjadest, vaid lähedastega meeldivalt koosveedetud ajast,» seisis rahvaliidu ja sotsiaaldemokraatide noorte ühises avalduses.

Täpsemalt hoiatavad nad SMS- ja kiirlaenude eest. Noorpoliitikud täheldasid, et sel aastal on jõulueelsete kulutust ja tarbimist õhutavate reklaamide sekka lisandunud ka laenude reklaamid, milles pakutakse võimalusi teha suuri ja kalleid kingitusi.

«Jõuluhulluse keerises ei pruugi paljud märgata, et on end rahatuks poodelnud. Karm tõde saabub uuel aastal teadmisega, et tõeliselt vajalikeks kulutusteks, näiteks üüri või toidu eest maksmiseks enam raha ei jätku,» lõpetasid noored oma avalduse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles