Kohus tühistas Juku mänguasjakeskuse varade aresti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juku mänguasjakeskus
Juku mänguasjakeskus Foto: Raivo Tiikmaa

Harju maakohus tühistas Juku Mänguasjakeskuse omanikfirma Jukat Eesti OÜ varade aresti, mis võimaldab ettevõttel tõrgeteta jätkata igapäevast tegevust.

Ettevõte vaidlustas eelmisel nädalal esitatud pankrotiavalduse, kuna ettevõttel pole sõlmitud ühtegi lepingut avalduse esitanud äriühinguga.

Jukat Eesti OÜ juhatuse liikme Tomas Paleviciuse sõnul näitavad ettevõtte tegelikku seisu tõusvas joones liikuvad majandustulemused. Tema sõnul on võrreldes eelmise aastaga tänavu 9 kuuga Jukat Eesti müügitulu kasvanud 14 protsenti.

Seoses ettevõtte omanikevahetusega tänavu kevadel alustas aprillis tööd uus juhtkond, kes muuhulgas asus uurima, millised on omandatud ettevõtte tegelikud võlanõuded ja nende mahud. Tänaseks on läbirääkimised õnnestunud ja viinud uute kokkulepeteni kõigi võlausaldajatega peale ühe, OÜ Da Vinci Investi.

«Antud juhul puudub õiguslik alus pankroti taotlemiseks, pigem loodame, et kohus toob selgust meie võlgnevuse kehtivuse ja ulatuse osas,» sõnas Palevicius.

JUKU ja Kaks Karu jaeketi omanikfirma Jukat Eesti OÜ on Eestis tegutsenud kümme aastat. Tänavu kevadel omandas ettevõtte Leedu firma Kotryna UAB, mis on Baltikumi suurim laste- ja beebikaupade edasimüüja nii jae- kui hulgikaubanduses. Ettevõttel on Baltimaades kokku 54 kauplust ning 500 töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles