Uuenev toiduseadus leevendab nõudeid väikeettevõtjatele

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelnõu kohaselt kaob alates 2021. aasta 1. jaanuarist loakohustus mitteloomsete esmatoodete käitlemisel - nt porgandite riivimine.
Eelnõu kohaselt kaob alates 2021. aasta 1. jaanuarist loakohustus mitteloomsete esmatoodete käitlemisel - nt porgandite riivimine. Foto: Toomas Huik / PM/SCANPIX BALTICS

Maaeluministeerium sai valmis toiduseaduse muutmise eelnõu, et vähendada bürokraatiat ja innustada toidu käitlemisega tegelema rohkem ettevõtjaid.

Kõik kavandatavad muudatused on seotud toiduhügieeni valdkonnaga, mis on reguleeritud Euroopa Liidu määrustega, vahendab ERR Uudised.

Eelnõu kohaselt kaob alates 2021. aasta 1. jaanuarist loakohustus mitteloomsete esmatoodete käitlemisel (nt porgandite riivimine, salatilehtede tükeldamine), liittoidu töötlemisel, loomse toidu töötlemisel eramus, kui tegevus on väikesemahuline ja vastab jaekaubanduse mõistele.

Kuigi loakohustuse kadumisega kaob kohustus esitada veterinaar- ja toiduametile dokumente, siis peamiselt on tegemist enesekontrolliplaani osadeks olevate andmetega, mis peavad olemas olema enne tegevusest teada andmist ehk majandustegevusteate esitamist.

Käitlejatele jäävad kehtima kõik toiduohutusega seotud nõuded, st et endiselt peavad nad enne tegevuse alustamist ja majandustegevusteate esitamist olema täidetud nõuded nii ruumide, töötajate kui ka dokumentide kohta, sealhulgas peab olemas olema enesekontrolliplaan jne.

Loe pikemalt ERR Uudistest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles