Terviseamet kõrvaldas turult kuus ohtlikku toodet

, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga toote juures olevat imelist lubadust uskuda ei saa.
Iga toote juures olevat imelist lubadust uskuda ei saa. Foto: Dmitriy Shironosov / PantherMedia / Dmitriy Shironosov

Terviseamet kõrvaldas sel aastal turult kuus toodet, mis olid potentsiaalselt ohtlikud inimese tervisele.

Kõrvaldatud toodete hulgas olid nõudepesumasina tabletid, kosmeetikatooted ja üks mänguasi, vahendab Terviseamet. 

Saksamaal toodetud Minel nõudepesumasinatabletid sisaldasid näiteks lubatust suuremas koguses fosforit. See võib keskkonda sattudes põhjustada veekogude eutrofeerumist, mis kiirendab veetaimede kasvu. See võib kaasa tuua veekvaliteedi halvenemise ja hapnikupuuduse, mõjudes negatiivselt kalade ja teiste veeloomade elukeskkonnale. 

Hiinas toodetud mänguasja Panda Rattle küljest eraldusid selle testimise käigus osakesed, mis võivad sattuda mängimise käigus väikelaste hingamisteedesse ja põhjustada lämbumist.

Kosmeetikatoodete turult kõrvaldamise põhjused olid erinevad, neist osa sisaldasid lubatust suuremas koguses allergiat esile kutsuda võivaid aineid. Sellisteks osutusid Prantsusmaal toodetud kreem Lovea SPF 30 Haute Protection, Ukrainas toodetud tervistav kreem-palsam taruvaiguga.

Poolas toodetud Joyskin ripsmeseeru sisaldas ainet bimatoprost, mis võib põhjustada silmade ja naha ärritust või ülitundlikkust. Hiinas toodetud Kreem Yiganerjing sisaldas aga ainet, mille kasutamine on kosmeetikatoodetes hoopis keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles