Kortermajade gaasitorustikes esineb väiksemaid lekkeid sageli

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja Tallinnas.
Kortermaja Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Viimaste aastate kontrollkäigud kortermajadesse on näidanud, et trepikodades paiknevates gaasitorustikes esineb tihti puuduseid, kuid korterites paiknevad torud ja seadmed on paremas korras.

Möödunud nädalavahetusel toimus Lätis traagiline õnnetus, kui kolmekorruselises kortermajas toimunud gaasiplahvatuse ja sellele järgnenud varingu tõttu hukkus viis inimest, vahendab ERR Uudised.

Valitsuse korralduse alusel 1999. aastast tegutseva osaühingu Tehnokontrollikeskus esindaja ütles ERR Uudistele, et üldine hinnang kortermajade gaasisüsteemidele Eestis on rahuldav, kuid esineb ka vajakajäämisi.

Keskuse kvaliteedijuht Tõnu Roosaar rääkis, et trepikodades paiknevatest gaasitorustikest 70 protsendil on leitud puuduseid, mis seisnevad põhiliselt väiksemates leketes ega pruugi endast suurt ohtu kujutada.

Kontrollitud korterite gaasitorustikud ja seadmed on üldjuhul paremas korras – viimase nelja aasta statistikale tuginedes on umbes 80 protsenti kontrollitud gaasiseadmetest ja  60 protsenti korterites paiknevatest torustikest olnud korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles