5 asja, mida parem mitte guugeldada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päris kõike ei tasu ka internetist otsida.
Päris kõike ei tasu ka internetist otsida. Foto: DADO RUVIC / REUTERS

Enamikul juhtudel on Google hea otsingumootor, kust leida vastuseid nii mõningatelegi painavatele küsimustele.

Siiski on mingeid teemasid, mida on parem mitte internetist otsida, vahendab Bright Side.

Haiguste sümptomid

On väga palju veebilehti, kus antakse tervisenõu ning suur osa neist ei ole tegelikult professionaalsete meditsiinitöötajate halduses. Oma sümptomite guugeldamine ei anna mitte mingisugust tulemust. Pigem vastupidi – see paneb sind end halvemini tundma ja sa võid endale määrata valediagnoosi. Kui sul on tervisevaevusi, siis pöördu parem arsti jutule, mitte ära küsi doktor Google’ilt.

Kriminaalsed asjad

See on tõsine teema. Sa võid otsida asju nagu «kuidas ehitada pommi» või «kuidas valmistada amfetamiini» puhtast uudishimust, kuid julgeolekuorganisatsioonid jälgivad internetist hoolsalt selliseid asju ja sinu IP-aadress võib sattuda nende andmebaasi.

Vähihaigus

Selle puhul kehtib reegel – mida vähem sa tead, seda paremini sa magad. On olemas palju erinevaid vähihaiguste liike ja paljud sümptomid sarnanevad ka väga tavaliste ja kergete haiguste sümptomitega. Enamik inimesi kogeb elus vähemalt korra uimasust, nõrkust ja iiveldust, seega ei tasu endale ise vähidiagnoosi panna ja paanitsema hakata.

Lutikad

Paljud on ilmselt lugenud neist väikestest koletistest mõne hotelli arvustuses. Mõni on ehk saanud neid ka omal nahal tunda. Kuid kas sa oled kunagi mõelnud, millised nad välja näevad? Kui soovid ka edaspidi rahulikult edasi magada, siis on targem jätta nad internetis otsimata.

Suitsetajate kopsud

Paljud inimesed suitsetavad ja aeg-ajalt mõtlevad ka suitsetajad, kuidas suitsu tõmbamine nende kopsudele võib mõjuda. Internet on täis sigaretisuitsust kahjustatud kopsude pilte, mis võivad tundlikumatele silmadele vägagi õõvastavalt mõjuda. Kui on vaja aga leida endas motivatsiooni suitsetamine maha jätta, siis võib seda varianti proovida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles