HINNAVÕRDLUS turuhinnad on kuuga langenud, maasikaid lettidelt naljalt enam ei leia

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme turg.
Nõmme turg. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kodumaiste turusaaduste aeg on jõudnud haripunkti - lettidele on jõundud nii värske kurk kui ka tomat ning kes otsib, see leiab ka viimased maasikamüüjad üles.

Võrreldes juulikuuga on hinnad nii kohalikel kui ka välismaistel saadustel langenud. Näiteks kui eelmine kuu polnud naljalt võimalik ühe eurose kilohinnaga arbuusi leida, siis nüüd võib seda keskturult osta. Mujal jäävad hinnad siiani 1-2 euro vahele siiski.

Kurkide sissetegemise hooaeg on kätte jõudnud, millest annab märku kurkide, küüslaukude ja tillikimpude rohkus turul. Kõige odavamad kodumaised kurgid saab soetada Balti jaama turult vaid 1,38-eurose kilohinnaga. Kellele päritolu nii tähtis pole, see saab kurke osta ka vähem kui üheeurose kilohinnaga.

Kukeseente kilohind on langenud kolinal - kui eelmisel aastal tuli juulikuus kilo kukeseente eest välja käia 20 eurot, siis nüüd on võimalik neid koju osta poole soodsamalt. Nõmme turul küsitakse kilo eest 10 eurot.

Turule on jõudnud ka Peipsi sibul ning müüjatel oleks selle hind justkui kokku lepitud - nii Balti jaama, Nõmme kui ka keskturul küsitakse kilo sibula eest 2,5 eurot.

Hinda jälgival ostlejal tasub oma ostud teha kas Balti jaama või keskturul, sest seal on hinnad kõige soodsamad. Nõmme turg konkureerib teiste turgudega hinna poolest vaid kukeseente ja astelpajumarjade osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles