Amazon lõpetas natsisümboolikaga kaupade müügi (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazon.
Amazon. Foto: LOIC VENANCE/AFP

Amazon on eemaldanud oma veebipoest müügilt natsisümboolika ja muude rassistlike sümbolitega tooted ning blokeerinud ka nende müüjad.

Amazon on hiljaaegu sattunud mitmete vihagruppe jälgivate organisatsioonide pahameeletule alla, sest müügilt on leitud fašismi ülistavaid riideid, aksessuaare, lippe ja raamatuid. Samuti on tuvastatud terve hulk müüjaid, kes peamiselt ainult sellist kaupa müüvadki. Amazoni sõnul on enamus sellistest müüjatest nüüdseks blokeeritud ja aktiivselt otsitakse igasuguseid kaupu, millel võib olla rassistlike sümboleid.

Möödunud kuul väljastasid kaks rahvusvahelist organisatsiooni Partnership for Working Families ja Action Center on Race raporti, milles toodi välja, et Amazon aitab oma tegevustega neonatsistlike gruppe, kes saavad nende keskkonnas rahus oma tooteid müüa, sest veebikaubandushiiglane ei pidanud kuigi aktiivselt selliste kaupade eemaldamisega tegelema.

Amazoni enda sõnul kasutavad nad taoliste toodete leidmiseks ja kõrvaldamiseks automatiseeritud lahendusi, mis skaneerivad veebikeskkonda vihakõne seadusi rikkuvate kaupade ja müüjate suhtes. Lisaks algoritmidele on nüüd appi võetud ka uurijate meeskonnad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles