Tarbijakaitse ei pea Generalexpressi poode enam usaldusväärseks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastejalatsid.
Lastejalatsid. Foto: SCANPIX

Tarbijakaitseamet ei pea firmale Generalexpress OÜ kuuluvaid Vincenti poode enam usaldusväärseks, kuna firma on korduvalt täitmata jätnud tarbijakaebuste komisjoni otsused.

«Kuna General Express OÜ  ei ole täitnud komisjoni otsuseid ettenähtud aja jooksul, siis ei saa sellist ettevõtet pidada usaldusväärseks ning see on kantud musta nimekirja,» märkis amet täna avaldatud teates.

Tarbijakaitse mustas nimekirjas avaldatakse kõikide ettevõtete nimed, kes ei täida ettenähtud ajaks tarbijakaebuste komisjoni otsuseid. Generalexpress on nimekirja järgi jätnud otsused täitmata selle aasta aprillis, mais ning kahel korral ka septembris.

Viimased juhtumid puudutavad ebakvaliteetseid lastejalatseid. Esimene juhtum oli seotud pea 50 eurot maksvate kingadega, mille takjakinnitus ei püsinud kinni. Ostja soovis jalatsite vahetamist teise mudeli vastu. Firma leidis aga, et jalatsitel ei olnud tootmisviga. Komisjoni istungil vaatles ekspert jalanõusid ja veendus, et kinnitus tuleb tõepoolest väga kergelt lahti. Samuti vaadati üle videomaterjal, kus laps neid jalatseid kandis ning mis tõestas, et kinnitus tuleb pidevalt lahti täiesti tavalise kõndimise käigus. Komisjon otsustas rahuldada tarbija kaebuse, kuid Generalexpress ei täitnud otsust ega tagastanud kliendile ei raha ega vahetanud kingi ka teise paari vastu.

Teisel juhul ostis inimene lapsele sandaalid, mille rihmad sätiti poes lapse jala järgi paika. Pärast lühikest kandmisaega üks rihm purunes ning teine oli välimuse järgi kohe-kohe purunemas. Ostja soovis poelt raha tagasi saada ja kirjutas pretensiooni, mis läks firma teatel kaduma. Samuti väitis pood, et laps kandis sandaale valesti. Komisjoni istungil leidis ekspert, et jalatsitel polnud küll tootmisviga, kuid need olid siiski selliste omadustega, et rihmade purunemine oli üpris hõlbus. Hinnangust lähtuvalt otsustas komisjon kliendi kaebuse rahuldada, kuid Generalexpress inimesele raha tagasi ei maksnud. Summa oli nagu esimese juhtumigi puhul pea 50 eurot.

Praegu tegutseb firma lastejalatsite pood Rocca al Mare kaubanduskeskuses nime all Pop Kids.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles