ERR: tuleval aastal saab 35 poodi endale mahepiimaautomaadi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim.
Piim. Foto: SCANPIX

Eesti suuremate linnade kaubanduskeskuste toidupoodides hakkavad seisma  mahepiimaautomaadid – selline on tulundusühistu Eesti Mahe ja talupidajate keskliidu ühine plaan.

Vaid kolmepäevane müügiaeg eeldab tavakaubast erinevat logistikat, millele omakorda eelnevad mahetootmise eripärad, vahendab ERR Uudised.

Viljandimaa Pajumäe talu peremees Arvo Veidenberg, kes müüb juba poolteist aastat ainsana Eestis pastöriseerimata täispiima, rääkis, et mahepiima erinevus tavalisest hakkab peale söötadest ja loomade tervisest ning seisneb ka erinevas lüpsitehnoloogias ja jahutuses.

Tulundusühistu Eesti Mahe ja talupidajate keskliit hakkavad tema konkurentideks, paigaldades PRIA toel Selveri poodidesse piimaautomaadid ja sammudes rada, mille Veidenberg oma mahekohupiimade ja jogurtitega on ette rajanud.

Juba detsembris loodetakse paigaldada Selveri keti Tallinna kauplustesse ja aasta jooksul ka teistesse Eesti linnadesse kokku 35 mahepiima automaati, millest saab piima osta vaid automaadi juures olevaisse pudeleisse, vältimaks hilisemaid süüdistusi kvaliteedi kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles