Demjanovist sai kõrgete kulinaarsete kunstide saadik Eestis

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dimitri Demjanov.
Dimitri Demjanov. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eesti toidukultuuri edendaja, kulinaaria instituudi asutaja ja Bocuse d’ Or Eesti president Dimitri Demjanov nimetati Prantsuse Kõrgete Kulinaarsete Kunstide Akadeemia saadikuks Eestis.


Akadeemia diplom ning auliikme medal ulatati Luxembourgis maailmakuulsa gastronoomiavõistluse Bocuse d’Or žürii töös osalenud Demjanovile üle valikvõistlusele järgnenud õhtusöögil.

«Tunnustus on suur nii mulle isiklikult kui Eesti kokakunstile tervikuna.Vana-Euroopa kulinaarsete väärtuste säilitamine ja jagamine on väga oluline kiirelt arenevas Eestis,» lausus Demjanov.

Ta lisas, et akadeemiasse kuulumine loob meie kokkadele parema ligipääsu rahvusvahelistele koolitustele ja praktikavõimalustele. Seeläbi saab tõsta ka uue eesti köögi tuntust ja kvaliteeti.

Prantsuse Kõrgete Kulinaarsete Kunstide Akadeemiasse kuuluvad maailma gastronoomiat enim mõjutanud peakokad ning enamus kõrgelt hinnatud Michelini tärnidega pärjatud kokkadest – nende seas seni kõige rohkem Michelini tärne noppinud Joël Robuchon, Pariisi Ritz hotelli peakokk Michael Roth, Le Cordon Bleu kokkade akadeemia mitmed õppejõud ja paljud teised toidukunsti maailmas lugupeetud isikud.

Dimitri Demjanov on samuti rahvusvahelise kategooria toidukohtunik ning Bocuse d‘Or Eesti president. Demjanovile kuuluvad restoranid Egoist ja Gloria, mis valiti 2006. aastal Conde Nast Travelleri poolt 100 maailma parima restorani sekka ning pälvis samal aastal Hõbelusika auhinna. Gloria on vanim järjepidevalt tegutsenud Eesti restoran, mis tähistab tuleval aastal 75. juubelit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles