Internetis levib uus petutoode, mis lubab varbanukid sirgeks siluda (2)

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgorect geel.
Valgorect geel. Foto: Internet

Terviseametini jõudis vihje internetis levivast Valgorect geeli reklaamist, mille kohta võib esialgsel hinnangul öelda, et tegu on tarbijaid eksitava imetootega.

«Valgorect geel, mis peaks kirjete alusel aitama vabaneda varbanukkidest, ei oma ravimiameti ravimiregistri andmetel Eestis müügiluba. Samuti ei leia lehtedel ravimit tutvustavaid tervishoiutöötajaid Peeter Tõnumaad ega Erika Tuglast Eesti tervishoiutöötajate registrist,» ütles terviseameti järelevalveosakonna juhataja Mihhail Muzõtšin.

Terviseamet konsulteeris veebireklaami osas tarbijakaitseametiga. Viimane tuvastas, et kuigi toodet pakutakse eestikeelsel veebilehel, ei ole tegemist Eesti e-poega. «Nimetatud toodet pakkuva lehe domeen on registreeritud väljaspool Eestit, kauba pakkujaks  on Ameerika Ühendriikide ettevõte Valgorect LLC,» selgitas tarbijakaitseamet. 

Tarbijakaitseameti vastuses toonitati, et imetoodetesse tasub suhtuda ettevaatusega. «Näiteks konkreetse toote müüja väidab oma veebilehel, et toote müügil kohaldatakse Euroopa ja Eesti seadusandlust, ent vaidlused lahendatakse siiski firma asukohamaa kohtus,» ütles tarbijakaitseameti esindaja. Siiski peab arvestama, et Eesti ega Euroopa järelevalveasutused ei saa teha järelevalvet väljaspool ELi registreeritud ettevõtete üle. Kui selle toote kohta tuleb ostjal kaebusi, tuleb need probleemid lahendada Ameerika Ühendriikide kohtus.

Terviseamet tuletab meelde, et kui tekib kahtlusi tervishoiuteenuse osutaja või teeenust osutava asutuse tegevusloa osas, siis on esmane võimalus ise kontrollida, kas teenuseosutajal on tegevusluba või kas teenuseosutaja, konkreetne tervishoiutöötaja on kantud tervishoiutöötajate registrisse

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles