Merivälja elanikud: Maxima üritab teostada plaani vahendeid valimata

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringkäik Maxima tagaruumides ja müügisaalis.
Ringkäik Maxima tagaruumides ja müügisaalis. Foto: Liis Treimann

Merivälja Puki tee elanikud, kelle naabrusesse Maxima juba pea 10 aastat kauplust on soovinud rajada, süüdistavad jaeketti plaani jõuga läbisurumise soovis, mis tähendab nii üldplaneeringu nõuete eiramist, elamumaa kinnistute ülesostmises kui läbipaistmatus asjaajamises. Maxima ei soovi dialoogi meedia vahendusel pidada.

Puki tee elanik (nimi on toimetusele teada) ütleb tänavanaabrite nimel, et enim häirib neid Maxima stiil oma tahtmise läbisurumisel, millega kaasneb vastandamine ja läbipaistmatu asjaajamine, vahendab ERRi uudisteportaal.

Maxima kinnistunaabrid heidavad jaeketile ette, et nad kavandavad kaupluse territooriumiks ala, mis üldplaneeringu järgi on mõeldud eramute rajamiseks, kuivõrd ärimaale kogu nende arendus ära ei mahu. 

Samuti peavad nad ohtlikuks võimalikku pretsedenti, et linnal lastaks väikeelamute alale ja osalt nende asemele kauplus rajada, seda enam, et piirkonnas puudub nende hinnangul täiendava poe järele vajadus – viimaste aastate jooksul on kauplusi nii Piritale kui ka Viimsisse üksjagu lisandunud, kuhu kohalikud enamasti ostude järele sõidavad.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles