Küttepuude hind on aastaga pööraselt kasvanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuriit Viljandimaal.
Puuriit Viljandimaal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu juulis maksis tihumeeter küttepuitu 31,58 eurot, mis tähendab aastavõrdluses 39,2-protsendilist hinnakasvu, selgub Erametsakeskuse hinnastatistikast.

Kui 2017. aasta juulis maksis tihumeeter küttepuitu 22,69 eurot, siis möödunud aasta lõpuks kasvas see 25,33 euroni tihumeetrilt. Käesoleval aastal on küttepuiduturul küttepuidu hind kasvanud kuust-kuusse, ületades veebruaris esmakordselt 30 euro piiri tihumeetri kohta. Võrreldes käesoleva aasta juuniga, mil tihumeeter küttepuitu maksis 31,39 eurot, on küttepuidu hind kuuga kasvanud 0,6 protsenti.

Aastaga on kasvanud ka paberipuidu hind, tänavu juulikuus maksis tihumeeter männipaberipuitu 60,98 eurot, tihumeeter kuusepaberipuitu 60,98 eurot, tihumeeter kasepaberipuitu 54,30 eurot ja tihumeeter haavapaberipuitu 41,83 eurot.

Võrreldes 2017. aasta juuliga on hinnatõus vastavalt 76,2 protsenti, 76,4 protsenti, 78,2 protsenti ja 57 protsenti. Võrreldes juunikuuga on aga paberipuidu hind pisut langenud, välja arvatud haavapaberipuitu hind, mis kuuga pisut kasvas.

Erametsakeskuse hinnastatistika tugineb Keskühistule Eramets ja Eesti Puidumüügikeskusele ettevõtete poolt pakutud lõpplao kokkuostuhindadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles