Grossi toidutööstus ei tunnista mannakreemist leitud ravimikapslit omaks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mannakreem.
Mannakreem. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

AS OG Elektra Tootmine välistab võimaluse, et Ahtme kauplusest ostetud magustoidukarbist leitud ravimikapsel võis sinna sattuda firma kondiitritsehhis.

Ettevõtte juhatuse esimehe Tarmo Terava sõnul lasi ta leidu Rakvere veterinaar- ja toidulaboratooriumis uurida, kirjutab Põhjarannik.

«Laboratoorium tuvastas, et tegemist on antibiootikumi preparaadiga ja et see ei ole kapslist toidu sisse imendunud,» ütles Terav, et magustoidul kuni kapsli ilmsiks tulekuni hea maitsta lasknud vanahärra ei pea oma tervise pärast muretsema.

Oleg Grossile kuuluvast Ahtme poest soetatud magustoidukarbist kapsli leidnud kohtlajärvelane, vanahärra Vladimir Jereikin toimetas leiu pärast tulutut pöördumist tarbijakaitseametisse ja tervisekaitseinspektsiooni poodi tagasi, soovides teada saada, mida võõrkeha sisaldab.

Tõsiasi, et magustoidust lagedale tulnud kapsel oli antibiootikum, vanahärrat imestama ei pane: «Eks ma tegelikult seda arvasingi, et tegemist on mõne arstirohu ja mitte mürgiga, aga kontrollida tuli ikka.» Ta oletas, et kapsel võis mannakreemi sisse kukkuda magustoidutsehhi mõne töölise näppude vahelt, kelle tervis vajas turgutamist.

Tarmo Terava sõnul pole sellistel oletustel alust: «Tsehhis läbi viidud sisejuurdlus välistab võimaluse, et kapsel sattus mannakreemi tootmisprotsessis,» ütles ta. «Töötajatel pole lubatud isiklikke asju tsehhi kaasa võtta. Nad ei tohi töö juures ehteidki kanda, rääkimata tablettide kaasas kandmisest.»

Terava sõnul on tal varemgi tulnud lahendada olukordi, kus klient väidab, et toiduaine sees oli võõrkeha. «Kes ütleb, et saia sees oli kivi, kes ütleb, et kuskil mujal oli konditükk, mis hamba murdis,» toob ta näiteid. «Kui me jõuame aga hambaarsti juurde välja, siis selgub, et kliendil pole hambaidki, mida murda.»

Vanahärra Jereikinit tegelikult ei huvitagi, kuidas arstirohi magustoidu sisse sai. «Kui nad ei võta seda kapslit omaks – mis siis ikka. Mina tahtsin teada, mis seal kapsli sees on, ja seda ma ka sain. Nii et paneme sellele loole rasvase punkti,» ei pidanud klient ASi OG Elektra Tootmine vastu vimma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles