Ida-Viru naised tormavad Maximasse tööle

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima kauplus.
Maxima kauplus. Foto: Laura Oks

Kuigi Maxima kauplustekett on pälvinud töötajate kehvade töötingimuste pärast nii tööinspektsiooni kui avalikkuse teravdatud tähelepanu, konkureerib peagi Jõhvis avatavasse supermarketi 65 töökohale 350 inimest.

Maxima pressiesindaja Erkki Erilaiu sõnul kandideeris hiljuti Narvas avatud supermarketi 62 töökohale 200 inimest, Jõhvis aga on 65 kohale 350 soovijat, kirjutab Põhjarannik.

Praegu käivad kandidaadid töövestlustel. «Kõik läks normaalselt,» ütles pärast töövestlust 23aastane Maria, kellele juba öeldi, et ta saab Jõhvi kauplusesse tööle.

Maria arvates on Maximasse tööle soovijaid nii palju seetõttu, et töökohti lihtsalt ei ole. Kui kusagil midagi pakutaksegi, siis enamasti mitteametlikult ja ümbrikupalgaga. «Siin on aga kõik ametlik, lisaks sobib mulle nende töögraafik,» märkis Maria, kes on ka Tallinnas Maximas töötanud.

Töövestlusele tulnute seas on palju töötuid noori. Näiteks 22aastane Merli või 23aastane Tatjana. «Mul on müüjana töötamise kogemus, aga eesti keele oskusega on probleeme,» ütles Tatjana. «Eksami olen küll gümnaasiumi lõpetades sooritanud, aga hiljem pole mul kõnekeele praktikat olnud.»

Töövestlusele kutsutakse ka vanemaid inimesi, näiteks 50aastane Olga. Ta on püüdnud tööle saada teise keti kauplusesse, kus talt aga küsiti, kui vana ta on. Vastust kuuldes öeldi talle ära just vanuse tõttu. Olga loodab, et tema 30aastane kaubanduses töötamise kogemus tuleb talle Maximas kasuks. «Mul on ajutine töö, kuid tahaksin alalist tööd kodule lähemal – ma elan Jõhvis,» selgitas Olga, miks ta Maximasse kandideerib.

Erkki Erilaid ütles, et personali hakati kauplusesse valima juba poolteist kuud tagasi, novembris lähevad kõik tööle võetavad töötajad koolitusele Kohtla-Järve supermarketisse.

Jõhvi uus kahe X-iga Maxima avatakse enne jõule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles