Häkkerid küsivad «rahata Hispaanias» oleva ohvri nimel raha

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varastatud meilikontot pole kerge tagasi saada.
Varastatud meilikontot pole kerge tagasi saada. Foto: Reporter.ee

Ülikooli õppejõu meilikonto kaaperdanud petturid saadavad ohvri kontaktidele rahapalveid, konto enda nimele tagasi saamine nõuab aga aega ja närve.

Tartu Ülikooli semiootikateaduri Andreas Ventsli tuttavaid tabas ebameeldiv üllatus, kui virtuaalsesse postkasti laekus mehe Gmaili aadressilt veidra sisuga kiri. «E-mail, mis nad said, oli raha paluv, kuna ma justkui olevat kuskil Hispaania lennujaamas ja rahata,» kirjeldas Ventsel.

Ohvri valemeiliga õnge võtnud kaaperdajad muutsid ka konto parooli, mistõttu ei pääse tõeline omanik sellele enam ligi.

«Ega siin muud teha polegi,kui politseisse avaldus teha identiteedivarguse kohta ja püüda Gmail Teami silmis oma õigust meilikontole taastada,» sõnas Ventsel.

Viimane pole aga kerge ülesanne, sest serverihaldajate esitatavad küsimused pole kergete killast.  «Kust ma tean, kes mulle seitsme aasta jooksul on kõige enam kirjutanud või mis kuupäeval ma esimest korda Youtube´i kasutasin? tõi Ventsel näite. «Aga ehk õnnestub oma õigused kontole veel taastada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles