Kingikiirabi ehk viimase hetke ideed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Mida teha, kui avastate alles viimasel minutil, et jõulueelses saginas on mõni jõulukink ostmata ununenud? Või saabub teile jõululaupäeva õhtul külla mõni ootamatu külaline? Sisearhitekt Liis Bormeister pakub sisustusportaalis

inkodu.ee

välja hädaabikingituste ja vajaliku varustuse nimekirja.



Kõige olulisem on pakend - kui teil kodus parasjagu pakkepaberit ei leidu, võite pakkimiseks kasutada kas või ajalehte, kuid mida tagasihoidlikum on pakkepaber, seda uhkem peab olema kinnisidumiseks kasutatav pael.

Seega soetage endale elegantne ja pidulik pakkepael ja jälgige, et see kriitilisel hetkel otsa ei lõpeks. Kahjuks ei tule ka muu paki kaunistamiseks sobiva inventari olemasolu.

Kõige lihtsam ja käepärasem on kinkida toiduaineid. Kenasti pakitud piparkoogid, pähklid ja muu säärane rõõmustab kingi saajat kindlasti. Tänapäeval, kus kodus tehtud hoidised ja küpsetised pole enam nii igapäevased, võib julgesti kinkida ka omatehtud kompotti või seeni, ikka jälle kenasti pakitud kujul.

Mahlapudelite, küpsetiste ja konservide pakkimine on omaette kunst ja sellekohaseid näpunäiteid leidub kodu- ja käsitööajakirjades üsna sageli. Kingituseks sobib suurepäraselt ka mõni kodus leiduv kvaliteetne vein. Maitsekohvid ja põnevad teesordid on samuti suurepärasteks kingitusteks.

Hea kingitus on ka fotoalbum, märkmik või mõni raamat. Raamatu puhul on oluline teada, missugune kirjandus kingi saajale huvi pakkuda võiks. Kontrollige, et kingitav raamat näeks välja nagu uus ja et sinna ei oleks pühendust sisse kirjutatud.

Erandiks on vanad raamatud, mis omavad teatavat ajaloolist väärtust. Sõnaraamatud, käsiraamatud ja entsüklopeediad sobivad kinkimiseks eriti hästi. Võib kaaluda ka ajalehe või ajakirja tellimuse kinkimist.

Naisterahvastele võib kinkida ka kosmeetikakotte, vannisoola ja muud säärast. Vannis kasutatavaid tooteid kinkides veenduge eelnevalt, et kingi saajal on vann. Kingitavad tooted peavad loomulikult olema kasutamata.

Erandiks on vannisool ja vannikuulid, mida on võimalik väiksemasse pakendisse ümber pakendada. Kosmeetikakotti võib panna ka mõne tootenäidise, kui selline juhtub parasjagu käepärast olema.

Muusika või arvutimänguhuvilistele võib alati kinkida mõne kodus leiduva CD-plaadi või arvutimängu. Rõõm on eriti suur, kui jõulupakist vaatab vastu mõni ammuihaldatud plaat, mida plaadipoodides enam ei müüda.

Igati ajakohased kingitused on ka jõuluehted ja küünlajalad. Isetehtud jõulukaunistused on muidugi eriti väärtuslikud ja ainulaadsed kingitused. Mitmesugused vürtsikad lõhnasegud ja lõhnaküünlad tekitavad kingi saajas kindlasti meeldiva jõulumeeleolu.

Villased sokid või soojad sussid teevad talvisel ajal meele rõõmsaks, kui teil kodus mõni kasutamata soki- või sussipaar seisab, siis võib selle kinkimise peale mõelda. Eelnevalt tuleb aga välja selgitada kingi saaja jalanumber. Erandiks on suur ja dekoratiivne sokk, kuhu päkapikud advendi ajal maiustusi toovad.

Mitmesugused tekstiilitooted alates pajalappidest ja lõpetades käterätikute ja voodipesuga on samuti suurepärased hädaabikingitused. Mõne jõuluvärvides käterätiku või pajalapid võib ju lausa igaks juhuks kappi tagavaraks osta, et kingitustest puudu ei tuleks. Käsitööhuvilised saavad nende tegemisega loomulikult ka ise hakkama.

Tassid, klaasid ja muu säärane kulub samuti alati marjaks ära. Miks mitte valida kingituseks mõni suur ja mõnus teekruus või paar šampuseklaasi, mis millegipärast on kappi kasutult seisma jäänud. Sedalaadi kingitustele on suurepäraseks lisandiks näiteks maitsetee või pudel šampust.

Viimases hädas võib ära kinkida ka mõne toataime, aga see peab olema väga heas vormis ja kahjuritevaba. Toataimi võib kinkida ainult neile, kes nende vastu huvi üles näitavad või kellel on rohelised näpud, sest surnud toalillest pole kellelegi rõõmu.

Haruldasemate toataimede puhul võib kinkida ka tütartaimi või pistikuid. Toataimede kinkimisel annab jõuluteemaline nutikas pakend kingile tunduvalt lisaväärtust. Oluline on taim enne õue viimist korralikult sisse pakkida, et ta külma ei saaks.

Internetiühenduse olemasolu hõlbustab viimase hetke kingituste otsimist tunduvalt, sest netist saab osta pea kõike alates teatripiletitest ja raamatutest kuni lennukipiletite ja suusavarustuseni.

Teie ülesandeks jääb ainult raha ära maksta ja kingi kirjeldus välja printida ning efektses ümbrikus jõuluvana kinkide hulka poetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles