Uued tooted: Banzai ja kalkuniahjupraad

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: arhiiv

Vičiunai hakkas tootma unikaalset surimi-suupistet Banzai, Rannamõisa aga üllatab jõulude eel tervislike kalkuniahjupraadidega.


Aasiapärane suupiste Banzai

Vičiunai Baltic toob turule Aasias laialdast populaarsust võitnud suupiste Banzai, mis on väärtuslikust kalavalgust ehk surimist valmistatud suupiste.

Banzaid on kolme erineva maitsega – juustu, vürtsikama jalapeno ning sidruni-juustu maitsega.

Vičiunai Balticu tegevjuhi Urmas Karnö sõnul on tegemist Aasias, eeskätt Jaapanis ja Lõuna-Koreas väga populaarse tootega, mida süüakse tänaval, büroos, trammis ja metroos.

«Eestlased suhtuvad Jaapani kööki väga hästi ning seetõttu otsustasime tutvustada seal suurt populaarsust kogunud toodet ka meie kohalikule turule,» ütles Karnö. Ta lisas, et unikaalse suupiste tootmist käidi uudistamas Jaapanis kohapeal, kus valiti välja Eesti turu jaoks kolm kõige enam eurooplaste maitsele vastavat retsepti.

Ta lisas, et kuna idee tekkis Jaapanis, otsustati panna tootele jaapanipärane nimi Banzai, mis tähendab tõlkes «hurraa» ning millega väljendatakse rõõmu, edu ja head tuju.

Banzai erineb teistest surimi-toodetest seetõttu, et see säilib ka toatemperatuuril viis kuud. Seda tänu Jaapani tehnoloogidele loodud erilise kahekihilisele pakendile, mis säilitab toote kuju ja maitseomadused ka väljaspool külmkappi.
Võrreldes tavapäraste snäkitoodetega nagu kartulikrõpsud ja küüslauguleivad, on surimi-suupisted tervislikumad ja kalorivaesemad. Toote orienteeruvaks hinnaks kauplustes on 1.10 – 1.20 eurot.

Surimi pärineb algselt Jaapanist ning tähendab jaapani keeles kala-hakkliha. Seda valmistatakse põhiliselt nendest tursalistest, kellel on vähe liha ja palju luid, mistõttu tavalise kala kujul need inimesele ei meeldi.

Rannamõisa tõi turule kaks uut ahjupraadi

Rannamõisa tõi poelettidele kaks uut väherasvast ahjupraadi. Mõlemad ahjupraed on valmistatud tervislikust kalkunilihast, üks kalkuni rinnafileest ning teine kintsulihast.

«Kuna kalkuniliha tarbimine on populaarne, siis otsustasime sel aastal jõuluhooajaks turule tuua mõned kalkunilihast kergesti valmistatavad ja väherasvased praed, et rikastada tervislikkust hindava tarbija jõululaua valikut,» märkis Rannamõisa kaubamärgi tootejuht David Pärnamets.

Rannamõisa uudistooted, kalkunirinnafilee ahjupraad ning ahjupraad kalkunikintsulihast, on sellised praed, mille valmistamisega saab kodus ise hakkama ka suhteliselt köögikauge inimene.

Kalkuni rinnafileest ahjuprae ja kalkuni kintsulihast ahjuprae valmistamiseks tuleb mõlemaid tooteid küpsetada 180 kraadi juures 70 minutit.

Kalkuniliha tervislikkus seisneb lisaks madalas rasvasisalduses ka organismile kasulike valkude, vitamiinide ja mikroelementide sisalduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles