Ka postipakkide saatmine kallines

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Teiss

Kuna novembri algusest kaotas Eesti Post maapostiga pakkide saatmise võimaluse, on nüüd pakkide saatmine välismaale kordades kallim, kirjutasid ERRi Uudised.

«Jah, peab nõustuma, et hinnamuudatus universaalpostiteenuse osutamisel on mõnedes kaalukategooriates suur,» ütles postifirma kommunikatsioonijuht Inge Suder uudisteportaalile.

Suder selgitas hiljuti Tarbija24-legi, et nüüd edastab postifirma saadetised välisriikidesse vaid lennutranspordiga. Sama põhjendust kasutas postifirma ka välismaale saadetavate kirjade hinnatõusu puhul. 

«Varasemalt oli erinevus kättetoimetamise tasudes, kui vaatleme maaposti või lennuposti tariife. Nüüd enam teiste riikide postid ei erista kättetoimetamise tasusid transpordi viisi järgi. Lisaks edastab Eesti Post saadetised teistesse riikidesse ainult lennutranspordiga kuna väikese koguse saadetiste edastamine mööda maismaad ei anna efekti hinnas  Samas on siin see eelis, et saadetise kättetoimetamise kiirus paraneb 3-4 päeva võrra,» märkis firma esindaja toimetusele saadetud e-kirjas.

Hinnakirja muutmisest teatas Eesti Post oktoobris ja siis juhtis firma tähelepanu tavalise kirjamargi 10-sendisele hinnatõusule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles