Inimesed eelistavad korteri ostmisele üürimist

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürikorter.
Üürikorter. Foto: Caro/Scanpix.

Suur tööpuudus ja ebakindlus tuleviku suhtes on tänavu kinnisvaraturgu kammitsais hoidnud – inimesed eelistavad korterite ja majade ostmisele nende üürimist.


«Aasta on kokkuvõttes aktiivsem ja hoolimata võlakriisist positiivsemalt meelestatud kui eelmine,» nentis Uus Maa kinnisvarabüroo elamispindade tegevjuht Elari Tamm. «Samas hoiab suur tööpuudus ja inimeste madal reaalpalk kinnisvaraturu mastaapsemal tõusul piduri peal.»

Ka Pindi juhatuse liikme Peep Soomani sõnul ei taha ebastabiilsuse taustal keegi end suurte kohustustega pikaajaliselt siduda. Seetõttu on eestimaalased hakanud ostmise asemel eluruume rohkem üürima.

«On näha, et üürimine muutub aina populaarsemaks ning üüriturust saab aina tähtsam sektor Eesti kinnisvaraturul,» rääkis Elari Tamm. Samas ei tasu mingit üüribuumi siiski oodata, kuna inimestel on väga kindel hinnataluvuspiir.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles