Kuressaare kohvikud küsivad vallalt terrasse seitsmeks aastaks tasuta

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavune suvi ei ole Kuressaare kohvikupidajate jaoks kergemate killast olnud - ülesküntud keskväljak kliente juurde ei meelita. Pilt tehtud enne ehitustööde algust.
Tänavune suvi ei ole Kuressaare kohvikupidajate jaoks kergemate killast olnud - ülesküntud keskväljak kliente juurde ei meelita. Pilt tehtud enne ehitustööde algust. Foto: HENN SOODLA / PRNPM/EMF

Kuressaare kesklinna ehitustööde tõttu keerulises seisus kohvikud loodavad, et Saaremaa vallavalitsus annab neile olukorra leevendamiseks väliterrassid järgnevateks aastateks tasuta.

Chameleon kohvik-lounge’i esindaja Gete Olopi sõnul on kesklinna ehitustööd mõjutanud nende kohviku käivet päris oluliselt ning seda eriti mais, juunis ja augustis, kus käive langes umbes 30 protsenti, vahendab Saarte Hääl. Samas olukorras on ka teised kesklinnas paiknevad kohvikud.

Nõnda läkitaski seitse südalinna kohvikut – osaühingud Mosaiik Grupp, Spring Cafe, Nimetu Kuressaare, Fresh Kohvik, Saare Partner, Kodulinna Lokaal ja Seffu Food – vallale ühispöördumise, milles teevad nad ettepaneku vallavalitsusele hea tahte avaldusena vabastada kõik kesklinna toitlustusettevõtjad väliterrasside renditasust alates 2019. aastast järgnevaks seitsmeks aastaks.

Pöördumises nendivad toitlustusettevõtete esindajad, et teadaolevalt on kesklinnas tegutsevate toidukohtade tegevus olnud käesoleval turismihooajal oluliselt häiritud ja piiratud, mis on asetanud ettevõtjad majanduslikult suurema surve alla.

Loe täpsemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles