Mobiilimaailmas üle pika aja midagi huvitavat: randmetelefon (1)

Aivar Pau
, Berliin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nubia Alpha
Nubia Alpha Foto: Aivar Pau

Mobiilimaailm on juba hea mitu aastat olnud igav nagu öö, kus tootjad on kohendanud vaid juba teada-tuntud telefonide omadusi. Berliinis toimuval elektroonikamessil IFA näidati lõpuks ometi ka midagi täiesti pöördelist – kellana ümber randme keeratavat mobiiltelefoni.

Tõsi, Hiina tehnoloogiaettevõte Nubia on valmis saanud vaid seadme töötava prototüübi ning just seda IFA-l rahvale klaasi tagant näidatigi. Ettevõtte töötajad kinnitasid messil aga, et Nubia Alpha nime kandva randmemobiili tootmine algab veel selle aasta neljandas kvartalis.

Nubia Alpha
Nubia Alpha Foto: Aivar Pau

Mobiili tehnilistest omadustest on teada seda, et see kasutab Nubia enda arendatavat painduva ekraani tehnoloogiat Flex. Loomulikult on see ümber randme väänatav ekraan puutetundlik, sellele saab äppe edasi-tagasi lohistada ja ekraani väljanägemist endale sobivaks muuta.

Lähedusandur teeb täpselt kindlaks, mispidi kasutajale ekraanil leiduvat kuvada. Loomulikult on seadmel 4G-tugi ja kaamera. Paraku ei osanud ettevõtte esindajad veel messil öelda, kui palju megapiksleid kaameral on.

Nubia näitas IFA-l ka tipptelefonidele omase tehnilise võimekusega tavalisi mobiiltelefone, näiteks kõigest 450 eurot maksvat mobiili Nubia Red Magicut, millel ülikorralikud mälu-, kaamera, kiibistiku ja tarkvaranäitajad. 8 GB RAM, 128 GB salvestusmälu, 24 MP kaamera, Android 8.1, Snapdragon 835 Soc.

Nubia red Magic
Nubia red Magic Foto: Aivar Pau
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles