Proovi trendikat mokteili ehk alkoholivaba kokteili!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Baarmenite Assotsiatsioon

Alkoholivabad joogid muutuvad aina populaarsemaks, kuid kõige kuumem sõna on alkoholita kokteilid ehk mokteilid (ingl. keeles mocktail – toim.). Selle valmistamisel võid olla tõeliselt loov, lastes fantaasial lennata ning kasutades erinevaid komponente.

Erakordselt kauni ja palava suve juurde kuuluvad kindlasti ka alkoholivabad kokteilid, mis kustutavad hästi janu, pakuvad mõnusat maitseelamust ja on tervislikud. Mokteilide valmistamine on põnev ja lõbus, olles jõukohane igaühele.

Alkoholivaba kokteili saab valmis segada praktiliselt kõigest - kasvõi vanaema aiast või kodumetsast korjatud marjadest. Mokteili valmistamisel jälgi kuldreeglit – lisa alati oma mokteili magusat ja haput, siis on maitseelamus kõige parem!

Proovi mokteili valmistamist oma kodus! Siin on mõned mõnusad mokteiliideed:

Foto: Eesti Baarmenite Assotsiatsioon

MUSTSÕSTRA MEELITUS

  • 2 cl mustasõstra siirupit
  • 2 cl värske sidrunimahla
  • Opia Cabernet Rose (alkoholivaba vein)

Võta highball või viskiklaas ja lisa  sinna  siirup. Super, kui oled siirupi ise valmistanud, kuid sobib ka poetoode. Lisa värskelt pressitud sidrunimahl. Täida klaas jääga ning pikenda Opia Cabernet Rosega. Sega ja kaunista  värskete  marjadega.

Foto: Eesti Baarmenite Assotsiatsioon

MARJANE INGVER

  • 4 laimisektorit
  • 2 lusikatäit suhkurt või 1 cl põldmarja siirupit
  • 3 cl mustsõstra mahla
  • 2.5 cl jõhvikamahla
  • Pikenduseks ingveri õlu (alkoholivaba)
  • Kaunistuseks rosmariinioks ja soovi korral jõhvikad

Võta madal klaas, lisa sinna laimisektorid ja suhkur (või siirup), uhmerda. Lisa mahlad ja puru- või tükijää, kalla peale ingveriõlu, sega, lisa veel jääd ja kaunista rosmariinioksa ja külmutatud jõhvikatega.

LILLEÕIS

  • 2,5 cl leedrisiirupit
  • 2 cl värskelt pressitud sidrunimahla
  • 3 cl õunamahla
  • 2 cm viilutatud ingverit
  • Gaseeritud vett
  • Kaunistuseks piparmündioks

Lisa kõik (sh ingver) koostisosad šeikerisse, raputa kõvasti ja kurna suurde veiniklaasi jää peale, pikenda gaseeritud veega, sega.

Kokteilide autor on Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni Koolituskeskus

Ideid alkovabadeks jookideks ja kokteilide retsepte leiate siit.

Liitu algatusega «Septembris ei joo!» ning ela kuu aega ilma alkoholita!

Kampaaniat  rahastab Euroopa Liit Euroopa Sotsiaalfondi toetuse andmise tingimuste «Kainem ja tervem Eesti» raames.

Copy
Tagasi üles