7 põhjust, miks pidada kuu aega alkoholipaastu

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pildipank

Kas oled juba liitunud kampaaniaga «Septembris ei joo!»  Kui veel kõhkled, siis siin on seitse põhjust, miks seda kindlasti teha.

  1. Su nädalavahetused muutuvad vähemalt poole pikemaks. Nädalavahetusel alkoholiga pidutsedes kaotad sa vähemalt ühe päeva. Tead ju küll, milline on «teine» päev – uimane, aeglane, janune, vastiku maitsega suus. Midagi ei jõua ega taha teha ning nii kuni õhtuni.
  2. Kilod kogunevad salamisi. Alkohol annab palju tühje kaloreid ning üldjuhul kaasneb napsutamisega ka liigsöömine. Ikka tahaks ju midagi juurde hammustada! Ei joo ju õlut ilma küüslauguleibadeta või veini ilma juustuta. Ja vastu hommikut on veel kindlasti vaja minna burksi sööma! Nii pole mingi ime, kui kilod aina kogunevad.  
  3. Joomine on kallis lõbu. Oled sa kunagi kokku arvutanud, kui palju kulub raha ühel rajul nädalalõpupeol? Kas on juhtunud, et avastad rahakotist tšekke, mille olemasolust sa ei tea midagi, kuna ostetud kokteilide arv läks ammu sassi?  Raha-ja kalorikalkulaatorid leiad siit: http://alkoinfo.ee/et/kuidas-vahendada/kuidas-juua-vahem/septembris-ei-joo/
  4. Napsutamine paistab näost välja. Jah, kui sa oled 20-aastane, siis ehk veel mitte, aga mida aasta edasi, seda kindlamini eluviis näost paistab. Ja mitte ainult hommikul, vaid kogu aeg. Isegi kõige parem meik ei suuda varjata kottis silmaaluseid ja joomisest jumetut nahka.
  5. Mitte keegi ei usu, et suudad kuu aega ilma joomata vastu pidada. See on hea põhjendus! Kas sul on sõbrad, kes sind aina pidutsema kutsuvad ja üldse ei usu, et suudad kuu aega joomata olla? Siis tõestagi neile, et nad kõik eksivad!
  6. Tee oma vaba ajaga midagi mõistlikku! Kui sa jätad joomise, võidad ühe vaba päeva (vt punkt üks). Kasuta seda aega millekski mõnusaks – mine kasvõi joogatundi, liitu jooksuklubiga või ole oma laste rõõmuks nende jaoks päriselt olemas, mitte lihtsalt uimasena diivanil vegeteerimas.
  7. Premeeri end teistmoodi! Meil, eestlastel, on kombeks kõike head tähistada alkoholiga. Aga tunnusta end kainena püsimise eest hoopis teistmoodi – mine kasvõi näiteks väikesele väljasõidule või investeeri mõnda uude harrastusse, premeeri ennast spaaprotseduuri või toreda kinoõhtuga. Raha selleks tekib kainuse arvelt (vt punkt 3).

Liitu algatusega «Septembris ei joo!» (https://septembriseijooks.alkoinfo.ee) ning anna oma elule kuuks ajaks puhtam hingamine!

Kampaaniat rahastab Euroopa Liit Euroopa Sotsiaalfondi toetuse andmise tingimuste «Kainem ja tervem Eesti» raames.

Copy
Tagasi üles