Paaris on parem

, ERGO kindlustuse suvepraktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ERGO Kindlustus

Elus on mitmeid asju, mis on mõeldud paaris olemiseks nagu paber ja pastakas või vihm ja vihmavari. Üks ilma teiseta on poolik, sest ilma paberita sodid Sa lihtsalt lauale ja ilma vihmavarjuta saad päris kindlasti märjaks. Et majapidamine oleks turvalisem, vajab see samuti selliseid harmoonilisi koosluseid, mis osad tervikuks seoks.

Koduvõti ja tagavaravõti

Kas mäletad hetki lapsena, kui ootasid tunde koduukse taga vanemaid, et tuppa saada, kuna suutsid võtme koju unustada? Elu üle järele mõtlemine on küll tore, kuid üle poole tunni päevas pole vaja sellele kulutada. Kuna iga inimene tahab oma kodu kaitsta, siis lukustavad praegu paljud uksed ennast automaatselt. Aga mis saab siis, kui Sa lähed ainult korraks õhtusöögi tegemise kõrvalt prügi välja viima ja unustad võtme kaasa võtta? Kui Su tagavaravõti on samuti koos teise võtmega kodus, siis võib-olla ongi ukse taga istumine ja oma valede valikute üle juurdlemine just Sulle.

Aga üht või teist moodi peab tagasi tuppa saama. Tahaks ju elada Ameerika filmis, kus kõik naabrid on Su parimad sõbrad ja kõrvalaias on võti ootamas. Oleme aga realistlikud – pooled meist ei tea, kes on meie naabrid, rääkimata sellest, et usaldaksime neile oma aardelaeka võtme. Ehk siis ole leidlik ja mõtle sellele, et kaks võtit on alati parem kui üks. See, kuhu seda peita või kellele anda, tuleb hoolikalt läbi mõelda, sest kunagi ei tea, millal seda vaja võib minna.

Tulekahju ja suitsuandur

Kuigi suitsuandurid on kohustuslikud, ei ole neid siiski igas majapidamises. Jah, reeglid on tihtipeale rikkumiseks, kuid see on juba sõna otseses mõttes tulega mängimine. Isegi kui Sa kustutad igal õhtul enne magamaminekut küünlad või oled veendunud, et lokitangid said pistikust välja võetud, võib ka kõige väiksem lühis tekitada tulekahju. Kujuta ette, et Sind ei ole kodus, kui see juhtub. Samuti ei ole Sul ka suitsuandurit, mis tähendab, et selleks ajaks, kui keegi teine tulekahju märkab, on juba liiga hilja. Isegi kui terve Su kodu maha ei põle, siis oled siiski põhimõtteliselt vabatahtlikult kaotanud osa oma maisest varast. Kui Sa oma asju ei soovi, siis võid need hoopis annetada.

Prügi ja prügikast

Lihtne ja loogiline. Või kas ikka on? Tegelikult läheb nii mõneski majapidamises osa jääkidest kraanikaussi või vetsupotti. Veega alla uhtumisel on aga lihtne reegel – mis ei lahustu või jääb pinnale ulpima, ei ole mõeldud veega alla loputamiseks. Tegelikult ei ole isegi toidujääkidest ja kohvipaksust vabanemine läbi kanalisatsiooni õigustatud. Varem või hiljem need torud ummistuvad. Halvimal juhul võib seetõttu lõhkenud veetoru Sinu või ka Sinu alumiste naabrite elamise üle ujutada. Kui uputus on piisavalt suur, et põrand vajab vahetamist, siis pead ilmselt mõneks ajaks kogu perega kodust välja kolima. Proovi homsest teha paremaid valikuid ja viska kohvipaks prügikasti.

Need on väiksed võidud, mis aitavad meil ära hoida suuremaid ebameeldivusi kõige ebasobivamatel momentidel. Kõigele aga ei jõua mõelda. Sellepärast tuleb ERGO kodukindlustusega kaasa selle ideaalne paariline Koduabi teenus. Kui kodukindlustus tagab sulle rahalise turvatunde, siis Koduabi on Sinu jaoks 24/7 olemas. Võti jäi tuppa? Saadame Sulle lukuabi. Pead kodust põlengu tõttu ajutiselt lahkuma? Aitame Sulle leida ajutise elupaiga. Kodus uputab? Tuleme aitame kuivatada. Võta seda kui päästevesti, mis esimese appikarje peale vette visatakse. Kui hommik ei alga ilma kohvita, siis kodukindlustus ei ole täisväärtuslik ilma Koduabita.

Tutvu tingimustega ning vajadusel pea nõu ERGO spetsialistiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles