Lõunanaabritele külla: Eesti ettevõtjad korraldavad kaubareise Riia Ikeasse (1)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia, Läti 30AUG18

Ikea avas Lätis Riia linnas Baltikumi teise poe, mille kogupind on 34500 ruutmeetrit.

Ostukäru

Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Riia, Läti 30AUG18 Ikea avas Lätis Riia linnas Baltikumi teise poe, mille kogupind on 34500 ruutmeetrit. Ostukäru Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees Foto: Arvo Meeks / LEPM

Eelmisel neljapäeval Riia lähistel avatud Ikea ei lase eestlastest huvilistel end kaua oodata. Nutikamad ettevõtjad ajavad rahva kokku ning korraldavad suurema kaubareisi lõunanaabrite mööblihiiu juurde.

Pärnus asuv reisijate veoga tegelev Venderloo korraldab sel kuul kaks kaubareisi Riia Ikeasse. Ettevõtte juhataja Kalvin Eisenschmidti sõnul inimestel huvi nende reiside vastu on ning kui tahtjaid on, siis ei pea piirduma vaid kahe külastusega lõunanaabrite juurde.

Bussid, millega Riiga sõidetakse, on Eisenschmidti sõnul suured ja ruumikad. «Bussi pagasiruumis on piisavalt ruumi, et sealt [Ikeast – M.J.] üksjagu mööblit ära tuua,» kirjeldas ta ja lisas, et analoogseid reise korraldatakse ka Soome Vantaa linna Ikeasse. Seda, kas Eestis sarnaseid reise Riiga tehakse, ei oska Eisenschmidt öelda. «See on nii toores asi. Igalt poolt mujalt jääb Riia kaugemale ka. Küsimus on selles, et kas keegi on nõus Tallinnast või Tartust Riiga mööblipoodi sõitma,» tõdes ta.

Lisaks Ikea külastusele näeb päevakava ette ka ekskursiooni Riia vanalinnas, motomuuseumi või lähedal asuva Alfa kaubanduskeskuse külastust ning hiljem söögipeatust Adazi Lidos. Eisenschmidti sõnul teeb buss peatuse ilmselt ka piiripunkti viinapoe ees. «Kindlasti tehakse, meil on endal ju turismifirma ja bussid ning viimasel ajal kõik grupid, kes sealt läbi sõidavad, teevad Iklas peatuse,» kirjeldas ta turismiettevõtte igapäeva. «Isegi kui bussijuht tahaks mööda sõita, siis ma olen näinud, et viimasel aastal või kahel ei õnnestu sealt lihtsalt mööda sõita.»

Seda, kas reise veel korraldatakse, ei oska Eisenschmidt veel ennustada. «Kõik see sõltub sellest samast paarist reisist. Kui huvi on, siis teeme veel ja vaatame, mis välja tuleb.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles