Ametiühing kogus töötu- ja haigekassa reservide kaitseks 13 000 allkirja

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Taliga
Harri Taliga Foto: Priit Simson

Täna annab ametiühingute keskliidu esimees Harri Taliga riigikogu rahanduskomisjonile üle töötu- ja haigekassa reservide kasutuselevõttu käsitleva arutelu tarvis kolme nädala jooksul kogutud allkirjad.


Ametiühingujuhi sõnul koguti kampaania kolme nädala jooksul ligi 13 000 allkirja, millest enamus anti kirjalikult töökohtadel, tänavatel ja kaubanduskeskustes üle Eesti. Sellest anti elektrooniliselt ligi 3500 allkirja.

«Allkirjade hulk jäi loodetust mõnevõrra väiksemaks, sest keerulist teemat oli inimestele lihtsate sõnadega selgitada väga raske. Aga oli ka piirkondi, näiteks Ida-Virumaa linnad, kus allkirja anda soovinud nördinud kodanikud lausa pikas järjekorras seisid,» kirjeldas kampaania käiku keskliidu esimees.

Tema sõnul on ametiühingute keskliit korduvalt rõhutanud, et sotsiaalkindlustusreservide konsolideerimine toob kaasa kindlustusmaksjatele ebaõiglase varjatud maksutõusu.

«Valitsus sunnib töötajaid ja tööandjaid lappima riigieelarve puudujääki muuks otstarbeks kogutavate kindlustusmaksetega. See tõestab, et Eesti riigi majandusmudel ei ole tänasel kujul jätkusuutlik hoolimata jätkuvast madalate maksude poliitika ülistamisest,» lausus Taliga.

Ta lisas, et teema tekitab paljudes inimestes sügavat muret. «Rahandusminister võiks sotsiaalpartnerite halvustamise asemel sellesse muresse tõsiselt suhtuda ning otsida läbirääkimistel kokkuleppeid, mis võimaldaksid riigil häda korral reservidest abi saada ning arvestaksid sealjuures nii ettevõtete ja kui ka töötajate seisukohtadega,» nentis ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles