League of Legendsi EMi saab vaadata ka kinolinalt

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
League of Legends.
League of Legends. Foto: EPA/RAMINDER PAL SINGH

Pühapäeval, 9. septembril on Madridis toimumas League of Legends Euroopa meistrivõistlus, mille otseülekannet saavad kõik e-spordi fännid vaadata ka Coca-Cola Plaza kinolinalt.

Ühe e-spordi populaarseima meeskondliku mänguna toob League of Legends (LoL) iga kuu arvutite ette üle 100 miljoni inimese ning LoL'i liiga võistlusi jälgis möödunud aastal interneti vahendusel üle 360 miljoni huvilise. Suurvõistlused toimuvad enamasti suurtel ja täiesti välja müüdud staadionitel.

Forum Cinemas programmispetsialist Henryk Johan Novod selgitas, et lisaks näiteks jalgpalli ülekannetele on e-spordi näitamine kinodes täiesti loogiline samm. «E-spordi vaatajaskond maailmas on meeletu ning kohati ületavad selles tööstuses liikuvad rahasummad tavaspordi omad,» märkis Novod. «Väidetavalt on arvutimängude tööstuses liikuvad rahad juba aastaid tagasi möödunud globaalsest filmi- ja muusikatööstusest ning Rahvusvaheline Olümpiakomitee kaalub e-spordi kaasamist lausa olümpiamängudele.»

Sellel pühapäeval, 9. septembril toimuv LoL Euroopa meistrivõistlus naaseb Madridi, kus omavahel võistleb Euroopa paremik.

Sügisel Koreas toimuvatel maailmameistrivõistlustelele pääseb Euroopast kaks meeskonda - suurima punktiskooriga meeskond, kelleks on Fnatic, ja turniirivõitja, kes selgub pühapäeval.

Coca-Cola Plazas toimuvale otseülekandele aitab sisse elada Videogamers.eu, kes toob proovimiseks kohale virtuaalreaalsuse prillid. Oculus Rift ja PlayStation VR prillidega saab proovida selliseid mänge nagu Beat Saber, Richie's Plank, Rollercoaster ja paljusid teisi. 

Lisaks on igale piletiomanikule garanteeritud ka eriline Coca-Cola League of Legends joogitops ning Hextech Chest’i individuaalne kood.

Otseülekande pikkus on hinnanguliselt kuus tundi, kuid sündmuse kestus võib veel muutuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles