Kultuslik IKEA solvas lätlast

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikea avapäev Riias
Ikea avapäev Riias Foto: Arvo Meeks / LEPM

Läti suurima ajalehe Latvijas Avize lugeja sai šoki, kui avastas, et äsja Riias avatud kultuspoe IKEA töötajad ei teeninda teda riigikeeles. IKEA juhtkond palus vabandust ning plaanib korra majja lüüa.

«Naasin Lätti pärast 68 aastat Rootsis elamist. Vene keeles ma praktiliselt ei räägi. Kui IKEAs keelduti mind teenidamast läti keeles, siis otsustasin seda kauplust enam mitte külastada,» kirjutas ajalehele Riias elav Anita Pavulane.

«Mul on IKEA pärast häbi. Tavaliselt kui poemüüja räägib minuga vene keeles, siis ma jätan korvi ostudega sinnapaika ja lahkun. Seekord oli mul lapselaps väga väsinud ning ma siiski ostsin kaubad. Ning müüja rääkis minuga inglise keeles. Imelik, et kassa juures teenindas mind naine, aga tšekil on märgitud nimeks Peteris… Mööblit tellin edaspidi vaid kohalikelt meistritelt. Tuleb kallim, kuid raha jääb Lätti. Olen käinud IKEA kauplustes USAs ja Rootsis, aga pole kunagi kohanud niivõrd pealiskaudset ja hoolimatut suhtumist klientidesse kui Riias.»

IKEA esindaja Baltimaades Renata Dante palus vabandust ning selgitas, et töövestlused peeti müüjatega läti keeles, et veenduda nende keeleoskuses. «Me analüüsime juhtunut ja viime läbi vajalikud parandused, et töötajad, eelkõige need, kes teenindavad kliente, oskaksid suhelda klientidega läti või mõnes teises neile sobivas keeles,» teatas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles