Elion kõrvaldas servereid halvanud rikke

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elion.
Elion. Foto: Raigo Pajula

Elion teatas, et nüüdseks on rike täielikult kõrvaldatud ning kõik teenused töötavad uuesti.


Elioni meediasuhete juht Ingrid Piirsalu märkis, et kui mõnel ärikliendil peaks veel mõne teenusega probleeme esinema, tuleks ühendust võtta ettevõtte klienditeenindusega.

Seda, millised suuremad süsteemid rikke tõttu maas olid, meediasuhete juht veel täpselt öelda ei osanud. Samuti pidi edasine uurimine päeva lõpuks või homseks vastuse andma küsimusele, mis serverimajutuskeskuse rikke põhjustas.

Täna kell 10.22 ilmnes Elioni süsteemis ootamatu rike, mille tulemusena ei saanud helistada ettevõtte klienditeenindusse, vaadata välisveebi ning kasutada nutiTV videolanutust. Samuti oli häiritud serveriteenuste pakkumine äriklientidele. Piirsalu sõnul seisnes probleem ettevõtte serverimajutuskeskuses.

Postimehe lugeja kirjutas, et Elioni serverimajutuskeskuses paiknevad nii mitmedki tähtsad serverid-teenused. «Näiteks liikluskindlustusfondi omad, mistõttu seisab kogu Eesti liikluskindlustussüsteem. Samuti näiteks Kutsekoja (Eesti kutsetunnistuste süsteem) serverid, aga neid on veelgi,» lisas ta.

Liikluskindlustuse fond kinnitas, et serveriga esines tõepoolest probleeme – andmebaasidele ei pääsetud ligi. Samuti oli pea kaks ja pool tundi maas digiretseptisüsteem, mistõttu ei saanud väljastada retsepte ega osta ravimeid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles