Muusikapoed tulevad õnnetule kingisaajale vastu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikakauplused vahetavad jõulukingiks saadud plaadi soovi korral mõne teise samaväärse vastu. Pildil Tallinna Kaubamaja muusikapood.
Muusikakauplused vahetavad jõulukingiks saadud plaadi soovi korral mõne teise samaväärse vastu. Pildil Tallinna Kaubamaja muusikapood. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Taanis on üsna tavaline, et pärast jõule seavad inimesed sammud kauplusesse ja paluvad kingi ümber vahetada, sest see lihtsalt ei meeldi neile. Tallinna Kaubamaja muusikapoes on kinkide vahetamine samuti üsna tavaline.

Kaubamaja muusikapoe teatel juhtub kauplusesse õnnetuid kingisaajaid üpris tihti ja mitte ainult jõulude ajal, vaid aastaringi. Enamasti on vahetamise põhjuseks see, et kingipakist leitud CD on juba plaadiriiulis olemas.

Samas rääkis CD100 turundusjuht Mati Velmre, et nende kauplustes käib kingi vahetamist nõudvaid inimesi vähe. «Tundub, et inimesed teavad, mida osta ja mida mitte,» lausus ta.

Reeglina CD100 defektita kaupa ümber ei vaheta, kuid tugevama iseloomuga klient saab Velmre sõnul arvatavasti siiski oma tahtmise.

Et CD-d või DVD-d vahetada, tuleb kinkijalt küsida tšekk, lisaks oleks hea, kui plaadikarpi ümbritsev kile on terve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles